18.05 - 22.05.2022
DDialoog, Lezing, Tentoonstelling, Tour, Overig

Opbouwdag 2022

Toekomst als traditie
Opbouwdag 2022

Opbouwdag is een oer-Rotterdams evenement. Op 18 mei wordt de (weder)opbouw van de stad gevierd. Op die dag, vier dagen na het bombardement, kreeg stadsarchitect Witteveen de opdracht om een nieuwe stad te ontwerpen. Jarenlang keek Rotterdam op Opbouwdag vooruit, naar de nieuwe stad. Tijdens Opbouwdag kijken we én terug én vooruit naar de stad waarin de wederopbouw zo’n grote rol heeft gespeeld.

Opbouwdag 75 jaar

Opbouwdag 2022 is een extra feestelijke dag, want 75 jaar geleden was de allereerste editie. Kenmerkend voor de vroege edities van Opbouwdag was de blik op de toekomst. De oude stad werd niet teruggebouwd, er werd gewerkt aan een moderne nieuwe stad. De stad was een broedplaats voor experiment, elan en energie. Deze blik op de toekomst is nooit meer verdwenen. Opbouwdag staat daarom dit jaar in het teken van de ‘Toekomst als traditie.

Programma

Opbouwdag 2022 bestaat uit onder andere (wandel)tours, lezingen, exposities, de presentatie van de ‘Wederopbouw architectuurgids’ en er zijn weer een aantal markante wederopbouw gebouwen te bezoeken. Check het volledige programma op de website.

Ga naar website
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Locatie

Rondom Rotterdam Centrum
Blaak 35
3011GM
Rotterdam

Toegang

Er zijn gratis toegankelijke en betaalde programmaonderdelen

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.