woe
16.06
TTour

Fietstour Stadsexperimenten

UrbanGuides x RAP
Fietstour Stadsexperimenten

Deze zomer kun je gedurende twee weken mee op tour in eigen stad! UrbanGuides laat je kennismaken met de buurten en gebouwen die om verschillende redenen zo bijzonder zijn, dat ze ooit een inzending, nominatie of zelfs winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs zijn geweest.

Op de dag van de uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2021 heeft UrbanGuides een mooie special voor je in petto! Een uitgebreide stadsexcursie (per eigen fiets) langs een drietal experimenten uit het RAP-oeuvre. Zo kom je alvast goed in de stemming voor de prijsuitreiking die avond!

Fiets langs een zogenaamde inbrei-project van architect Joost Kühne, die bekend staat om zijn bijzondere verdichtingsbouw, waarin met name woon-werkgebouwen op onverwachte plekken worden ‘ingebreid’ in het stedelijk weefsel. Ook breng je een bezoekje aan het slimme en vooral toekomstbestendige Waterplein van bureau De Urbanisten. Ten slotte laten we je ook graag kennismaken met het project Stad in de Maak, een alternatief antwoord op leegstand waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen van collectief wonen en werken.

Bestel je tickets

Haal hier je tickets voor deze tour. Deze start en eindigt in het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand: de Parkeergarage Kruisplein.

Beeld: Stad in de Maak

Ga naar website
Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 16:30 uur

Organisator

UrbanGuides

Toegang

€ 8,50

Voertaal

Nederlands

Delen

Voeg toe aan je agenda