26.06.2022
DDialoog, Tour

Tour: Panorama Observatorium

Reis langs vergezichten op Rotterdam
Tour: Panorama Observatorium

Ga mee op reis door Rotterdam en omgeving met kunstenaarsgroep Observatorium, langs plekken die invloedrijke vergezichten hebben gekend en weer nieuwe vergezichten nodig hebben. Van het Land van Chabot aan de Rotte, via snelwegen en havens, naar de Zandwacht op de Maasvlakte. Een avontuurlijke tocht langs zeer uiteenlopende landschappen die in de nabije toekomst weer danig van karakter veranderen. Tijdens de bus- en wandeltour krijg je een voorproefje van mogelijke toekomstscenario’s aan de hand van vier unieke projecten van Observatorium.

De eerste stop is het Land van Chabot, een plek waar rivier, snelweg, bos en stad samenkomen. Op de A20 passeer je het kunstwerk bij Nieuw-Terbregge, een monument van asfaltschollen en vangrails, op de geluidswal tussen snelweg en woonwijk. De rondjes op het Kleinpolderplein bieden een vergezicht op het snelwegknooppunt als park. Op weg naar de Maasvlakte neemt ontdekkingsreiziger en kunstenaar Hans Jungerius je mee in zijn visioenen over het industriële rivierenlandschap. Op de Zandwacht, in het kunstwerk, wacht een bijzondere toegift.

Over Observatorium

Observatorium presenteert op 1 juli het boek Public Art for Public Life. Hierin wordt hun werk, op vele locaties in Europa gerealiseerd, omschreven aan de hand van motto’s, statements, werkwijzen en ervaringen. Het boek geeft hiermee niet alleen een overzicht van het veelzijdige werk, maar tevens van de lessons to learn (and to enjoy).

Praktische info

De startlocatie is voor de hoofdingang van het Festivalhart van de RA Maand, Het Nieuwe Instituut. Een busje brengt de groep van langs de verschillende locaties, op de plekken zelf wordt er gewandeld.

 

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 13:00 uur
Tot: 17:00 uur

Locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Organisator

OMI

Toegang

12,50

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.