zat
17.06.2023
Tentoonstelling, Tour

Re(dis)covering Ukraine: Guided tour

De pop-up tentoonstelling Re(dis)covering Ukraine toont 5 projecten van Oekraïense professionals die momenteel in Nederland gevestigd zijn.

De pop-up tentoonstelling is van 8 t/m 30 juni te zien in Flokk (Blaak 28). Ontdek tijdelijke huisvestingsoplossingen voor ontheemden tot de transformatie van bibliotheken en voormalige culturele gebouwen uit de Sovjettijd. We nodigen je uit om de projecten in juni te komen bekijken en de ontwerpers te ontmoeten! Op zaterdag 17 juni organiseren we een tour langs de verschillende projecten waarbij de ontwerpers aanwezig zijn om de projecten toe te lichten.

5 ontwerpers die Oekraïne opnieuw ontdekken

Een reis door 5 perspectieven voor een opnieuw (ont)bedekt Oekraïne. Met het project ‘VSIMDIM’ biedt Alexandra Nikitenko een mobiele huisvestingsoplossing voor tijdelijk ontheemden. Oleksandra Naryzhna verkent de Nederlandse ervaring in stedelijke ontwikkeling voor Oekraïense professionals in ‘Lessons for Ukrainian Cities’. In ‘The Future of Ukrainian Modernist Heritage’ richt Anastasiia Palii zich op het renoveren van Sovjet-cultuurhuizen om culturele centra voor jongeren te creëren. Tot slot wil ‘Transforming Libraries’, van Tatiana Rumilets, lokale stedelijke gemeenschappen versterken door bibliotheken om te vormen tot sociaal-culturele hubs. Samen tonen deze projecten creatieve oplossingen voor het aanpakken van dringende problemen in Oekraïne en benadrukken ze het belang van interculturele samenwerking.

Partners

De tentoonstelling wordt mede georganiseerd door Flokk en Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) en wordt ondersteund door de Rotterdam Architecture Month, Dutch Foundation for Literature en Ukraine – The Netherlands Urban Network (UNUN). Andere partners zijn Urban Reform, HISM, VSIMDIM, Studio Kitsunya, Vataga en Ukrainian House.

Lees meer over de pop-up tentoonstelling en workshops die tijdens de tentoonstelling plaatsvinden op de Engelstalige pagina.

Ga naar Instagram pagina

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 15:00 uur

Locatie

Flokk
Blaak 28
3011 TA
Rotterdam

Organisator

AIR

Toegang

Gratis

Voertaal

Engels

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

UNUN, Ukraine - The Netherlands Urban Network & Flokk

Let op!

Dit evenement is al geweest.