06.06 - 26.06.2022
Tour

Rondleiding hoofd­tentoonstelling (T)Huis

Door Namelok

In deze rondleiding neemt de ontwerper van de RA Maand hoofdtentoonstelling, Namelok, je mee in het verhaal van (T)Huis. Wat zijn de achterliggende gedachten achter de gekozen projecten? Hoe sluit het ontwerp van de tentoonstelling aan bij de inhoud? Welke verhaallijnen zijn te ontdekken? Namelok neemt je mee in hun ontwerpproces op maandag 6, zaterdag 11, zondag 12 en zondag 26 juni. Natuurlijk is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

(T)Huis

De wooncrisis is een van de grootste bouwopgaven van dit moment. Vanaf Het Podium, boven op Het Nieuwe Instituut, zien we de stedelijke groei aan ons voorbij trekken. Maar wat zie je niet? Reflecteert dit overweldigende panorama van de stad ons (T)Huis, of speelt dit zich af op de grond, op ooghoogte? (T)Huis is je verbonden voelen met je straat, je buurt, je stad. Een leefomgeving die momenteel onder druk staat. Oplossingen en kansen lijken ver weg, maar komen dichterbij in de tentoonstelling (T)Huis met ruim 40 innovatieve plannen en ontwerpen van architecten, makers, studenten en vernieuwers. Bezoek de tentoonstelling en Het Podium de hele maand juni gratis tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in Het Festivalhart, in én op Het Nieuwe Instituut.

Over Namelok

Namelok is een op onderzoek gebaseerde, reflectieve ontwerppraktijk in Rotterdam. Oprichters Wiegert Ambagts en Kaj van Boheemen werken met het team van multidisciplinaire ontwerpers aan projecten en onderzoeken in de volledige breedte van de architectuurdiscipline. Zij zien het als een van de belangrijkste uitdagingen van hedendaagse architecten om zich (opnieuw) te verhouden tot de wereld waarin, en voor wie, zij ontwerpen. “Het wordt tijd dat architecten zich losmaken van de nostalgische visie van traditionele bouwmeesters en niet langer naar binnen kijken op zoek naar de essentie van architectuur; in plaats daarvan moeten we vooruit en naar buiten kijken, op zoek naar talloze mogelijkheden die andere disciplines en praktijken bieden.” Geïnspireerd door collages, tekeningen, modellen, diagrammen, foto’s, video’s en teksten, creëert Namelok nieuwe verhalen binnen hun ontwerpen. Deze verhalen kunnen letterlijk, associatief en symbolisch van aard zijn; in alle gevallen is onze cruciale vraag welk verhaal wordt verteld, en waarom.

Praktische info

De tour duurt ongeveer 45 minuten. Verzamelen bij de ingang van de tentoonstelling, Gallery 0 in Het Nieuwe Instituut. Reserveer via de ticketlinks hieronder een plekje. De tour op zaterdag 11 juni om 13:00 is in het Engels, de andere tours in het Nederlands.

Maandag 6 juni om 11:00 en 13:00
Zaterdag 11 juni om 11:00 en 13:00 (ENG)
Zondag 12 juni om 11:00 en 13:00
Zondag 26 juni om 11:00 en 13:00

Foto: Fred Ernst

 

Praktische info
Tijd

11:00 uur & 13:00 uur

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Organisator

AIR

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Namelok

Let op!

Dit evenement is al geweest.