woe
22.06
OOverig

Prijsuitreiking Rotterdam Architectuur Prijs (RAP)

Prijsuitreiking Rotterdam Architectuur Prijs (RAP)

De Rotterdam Architectuurprijs (RAP) brengt jaarlijks de beste nieuwe bouwwerken van de stad aan het voetlicht. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Jaarlijks worden de beste gebouwen bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer.

Vakjuryprijs

Elk jaar stelt de organisatie een nieuwe vakjury samen. Diversiteit in deskundigheid, expertise en achtergrond is daarbij telkens het uitgangspunt. In de vakjury van dit jaar: voorzitter Lara Schrijver (Hoogleraar Architectuurtheorie aan de Universiteit Antwerpen), Christopher de Vries (architect en medeoprichter van Rademacher de Vries Architecten), Eline Strijkers (architect en interieurarchitect en medeoprichter van DoepelStrijkers), Mark van de Velde (directeur-bestuurder Woningstichting Samenwerking Vlaardingen) en Lorenzo Elstak (sociaal ondernemer en initiatiefnemer stichting IK BEN WIJ). De komende weken worden ze nader voorgesteld op rotterdamarchitectuurprijs.nl.

De vakjury zal zich buigen over alle inzendingen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2022 en daaruit een selectie maken van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Op basis van het bezoek aan de geselecteerde projecten komt de jury tot haar keuze van eervolle vermeldingen en winnaar. Tijdens dit proces reflecteert de jury op de ontwikkelingen die in de architectuur van Rotterdam gaande zijn. Deze observaties en bevindingen krijgen een plek in het juryrapport dat de selectie van tien projecten voor het voetlicht brengt.

Publieksprijs

Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan in de maand mei stemmen op gebouwen uit de juryselectie. Het project met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs uit handen van het stadsbestuur. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een erkenning en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen. In het juryrapport verschijnt een impressie van de afwegingen van het publiek in hun keuze voor het beste Rotterdamse bouwwerk.

Erbij zijn?

Je kunt de uitreiking dit jaar bijwonen! Meld je snel hier aan. Inloop is vanaf 15:30, de uitreiking duurt van 16:00 tot 17:00. Aansluitend is er een borrel. Kun je er niet bij zijn? Je kunt de uitreiking ook volgen via de livestream!

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 16:00 uur
Tot: 17:00 uur

Locatie

Theater Zuidplein
Zuidplein 60
3083 CW
Rotterdam

Organisator

AIR

Livestream

Bekijken

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Mede mogelijk gemaakt door

Initiatiefnemer: Gemeente Rotterdam

Let op!

Dit evenement is al geweest.