05.06 - 10.07
TTentoonstelling

Rotterdam een attractie?!

Expositie over 80 jaar toerisme in Rotterdam
Rotterdam een attractie?!

Rotterdam een attractie?! is een vraag en bevestiging in één. Jazeker is Rotterdam een attractie! Het ultieme bewijs was de komst van het Eurovisie Songfestival. Maar is dat altijd zo geweest? Want wat heeft een kale platgebombardeerde stad te bieden? En vanaf wanneer organiseerde Rotterdam grote evenementen zoals Rotterdam viert de stad!? Via Rotterdamse slogans als Aan Den Slag, Van Kiem tot Kracht en Make It Happen met als finale OPEN UP van het Eurovisie Songfestival ontvouwt zich de Rotterdamse route-touristique van vroeger tot nu.

De tentoonstelling in de Laurenskerk bestaat uit elf imposante panelen met aansprekende beelden en verklarende teksten. En een tijdlijn vol met interessante feiten over architectuur, kunst, hotels, musea, attracties en het Songfestival vanaf 1940 tot aan 2021.

De kijker komt ogen tekort voor de afwisselende filmfragmenten, affiches, foto’s en krantenkoppen in de film Rotterdam een attractie?!. De film is te zien op de mediawand in de hal van Theater Rotterdam. Deze productie draait gratis voor bezoekers van het Theater vanaf 9 juni aanstaande. Van de mediawand is ook een 16/9 film gemaakt die te bekijken is op het YouTube kanaal van Platform Wederopbouw Rotterdam.

 

Ga naar website
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Elke dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur geopend.
De entreeprijs is de toegang voor de kerk. Er zijn geen additionele kosten voor de expositie.

Locatie

Laurenskerk
Grotekerkplein 15
3011 GC
Rotterdam

Toegang

3,00

Voertaal

Nederlands, Engels

Mede mogelijk gemaakt door

Flowmo, Folke Janssen, Havenbedrijf, Stichting Bevordering tot Volkskracht - Jurriaanse Stichting, Billy Nolan, Ferri Ronteltap, Rotterdam Festivals, Olivier Scheffer, Stadsarchief Rotterdam, Stadsprogramma ESC2021, Stichting Elise Mathilde, Stichting Wijngaarden Boot en Veenman+. Rotterdam een attractie?! is een initiatief van Platform Wederopbouw Rotterdam, Stichting Aan Den Slag!, Theater Rotterdam en de Laurenskerk Rotterdam.

Delen

Voeg toe aan je agenda