woe
15.06
FFilm

The Last City (Die letzte Stadt) – Heinz Emigholz

2020 - Duitsland - 100 min
The Last City (Die letzte Stadt) – Heinz Emigholz

Op woensdag 15 juni presenteert AFFR in samenwerking met het Goethe-Institut de meest recente film van Heinz Emigholz, The Last City (Die letzte Stadt). Heinz Emigholz is aanwezig bij de screening, en gaat vooraf in gesprek met de Rotterdamse filmmaker en programmeur Gijs van der Meer over de rol van architectuur in zijn werk. Gijs van der Meer is medeoprichter van Galerie de Jaloezie, platform voor audiovisuele kunst en film in Rotterdam.

Emigholz (1948) is sinds 1973 in zowel Duitsland als de VS actief als filmmaker, beeldend kunstenaar en auteur. Zijn enorme oeuvre omvat een veelheid aan poëtische, veelal zwijgende documentaires over stad en architectuur. Met de The Last City slaat hij een nieuwe richting in, met een filosofisch, bespiegelend verhaal over het wezen van vijf steden – Be’er Sheva, Berlijn, Athene, Hong Kong en São Paolo. De film ging in wereldpremière op de Berlinale 2020 en werd door het New York Film Festival omschreven als, ’ambitieus en verrassend grappig’. Geen standaard architectuurdocumentaire, maar een nieuwe, soms absurdistische kijk op de gebouwde omgeving door een filmmaker van formaat.

Bekijk hier de trailer.

Over AFFR

Van 5 tot en met 9 oktober 2022 vindt de veertiende editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam plaats in LantarenVenster en Theater Zuidplein. In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Over Goethe-Institut

Het Goethe-Institut is de wereldwijd actieve culturele instelling van de Duitse Bondsrepubliek. Wij bevorderen de kennis van de Duitse taal in het buitenland en de internationale culturele samenwerking. Het Goethe-Institut in Rotterdam wordt een ruimte van onderzoek: We stellen ons huis open voor initiatieven die met artistieke of journalistieke middelen onderzoeken, zoeken, ontdekken en blootleggen. Lokale en internationale makers worden uitgenodigd om met ons te werken en te presenteren. Kom en ontdek onze eerste bevindingen – over verschillende onderzoeksthema’s zoals de sociale rol van daken, sound politics en verborgen landschappen. Meer info op onze website: Themahuis – Rotterdam – Goethe-Institut Niederlande

Praktische info

Dit evenement vindt plaats in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22, Het Nieuwe Instituut. Reserveer je tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie. Bezoekers aan een architectuurprogramma hebben aansluitend toegang tot Het Podium, een los tijdslot reserveren hiervoor is niet nodig. Het Podium is niet overdekt, houd rekening met de weersomstandigheden.

Let op: Deze film is Engelstalig zonder ondertiteling.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 20:00 uur
Tot: 22:00 uur

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

€7,50 (inclusief drankje)

Voertaal

Engels gesproken, geen ondertiteling

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Goethe Instituut Rotterdam

Let op!

Dit evenement is al geweest.