17.06 - 18.06
OOverig

The Polder of Babel

Een Superdiverse stad in het Antropoceen
The Polder of Babel

De Polder van Babel – een superdiverse stad in het antropoceen, is een leergemeenschap parallel aan de Nederlandse bijdrage aan de 17e Architectuur Biënnale van Venetië.

Op 17 & 18 juni werkt de School samen met een besloten groep van 20 medewerkers van de gemeente Rotterdam en een selectie van andere ruimtelijke professionals die actief zijn in het gebied. Samen worden verschillende casussen in Rotterdam verkend door de lens van het Antropoceen en Superdiversiteit om deze veelomvattende en soms onduidelijke onderwerpen te gronden in de realiteit van Rotterdam. Als onderdeel van deze verkenning zullen de deelnemers ook de verschillende bijdragen bestuderen die te zien zijn op de Biënnale van Venetië tijdens een bezoek aan de tentoonstelling in juli 2021.

Dit is een besloten workshop, deelname van buitenaf is dus niet mogelijk, maar de workshop vindt wel plaats tijdens de Architectuur Maand. De Polder of Babel zal echter wel resulteren in een publiek evenement in september volgend jaar, waarbij de collectieve resultaten en observaties van deze community of learning worden gepresenteerd aan een groter publiek.

De Polder van Babel wordt ontwikkeld op verzoek van Het Nieuwe Instituut, opdrachtgever van het Nederlandse paviljoen, en de gemeente Rotterdam.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Toegang

Uitverkocht

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Het Nieuwe Instituut en Gemeente Rotterdam

Delen

Voeg toe aan je agenda