zat
19.06
TTour

RAP Tour: Transformatie Central Post

UrbanGuides x RAP
RAP Tour: Transformatie Central Post

Ga deze zomer mee op tour in eigen stad! UrbanGuides laat je kennismaken met de buurten en gebouwen die om verschillende redenen zo bijzonder zijn, dat ze ooit een inzending, nominatie of zelfs winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs zijn geweest.

Zaterdag 19 juni staat in het teken van een twee uur durend programma over de transformatie van het Central Post, een karakteristiek pand naast het Rotterdamse Centraal Station waar iedereen, bewust of onbewust, wel eens voorbij is gewandeld. We beginnen met een korte lezing over de geschiedenis van de typologie en de organisatie die zich in het gebouw bevond: de Nederlandse posterijen. Er werden in de naoorlogse tijd in meerdere steden postcentra aan het spoor gebouwd, maar die in Rotterdam is, in het licht van wederopbouwarchitectuur en transformatie, wel heel bijzonder gebleken.

Na de lezing neemt de gids je mee op tour door Central Post om je met eigen ogen kennis te laten maken met de transformatie die daar is uitgevoerd door Kaan Architecten. Het gebouw was oorspronkelijk zo specifiek ontworpen naar functie, dat er een heel bijzonder ontwerp op toegepast moest worden om het te transformeren tot een kantoorgebouw.

Koop je ticket

Ga mee op tour en koop je ticket via deze link. De lezing vindt plaats in de Delftse Poort, waarna de gids je meeneemt naar het naastgelegen Central Post.

Beeld: Christian Richters

Ga naar website
Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 11:00 uur
Tot: 13:00 uur

Organisator

UrbanGuides

Toegang

€7,50

Voertaal

Nederlands

Delen

Voeg toe aan je agenda