20.06.2021
TTour

RAP Tour: Transformatie Fenix I

UrbanGuides x RAP
RAP Tour: Transformatie Fenix I

Ga deze zomer mee op tour in eigen stad! UrbanGuides laat je kennismaken met de buurten en gebouwen die om verschillende redenen zo bijzonder zijn, dat ze ooit een inzending, nominatie of zelfs winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs zijn geweest.

Op zondag 20 juni haak je aan bij een 2 uur durend programma over de transformatie van Fenix I, ooit een grote havenloods, nu een spectaculair multifunctioneel gebouw dat uittorent boven de Rijnhaven. Na de enorme transformatie van Mei Architects and planners bood het pand opeens plek aan een circusschool, dansstudio’s, verschillende architectenbureaus, grootstedelijke appartementen en een foodhal met bijbehorende horeca.

In een korte lezing bij zoomen we in op de geschiedenis van de Holland Amerika Lijn en de werking van hun voormalige opslagloodsen, kantoren en werkplaatsen op de Wilhelminapier en Katendrecht. Deze voordracht vindt plaats in de studio van Conny Janssen Danst, waarna de gids je meeneemt op tour door de rest van Fenix I om de transformatie met eigen ogen te bekijken.

Bestel je tickets

Haal hier je tickets voor deze tour.

Beeld: Ossip van Duivenbode

Ga naar website
Ga naar Instagram pagina

Praktische info
Tijd

Van: 13:30 uur
Tot: 15:30 uur

Organisator

UrbanGuides

Toegang

€ 7,50

Voertaal

Nederlands

Let op!

Dit evenement is al geweest.