27.06
TTour

RAP Tour: Transformatie Karel Doorman

UrbanGuides x RAP
RAP Tour: Transformatie Karel Doorman

Ga deze zomer mee op tour in eigen stad! UrbanGuides laat je kennismaken met de buurten en gebouwen die om verschillende redenen zo bijzonder zijn, dat ze ooit een inzending, nominatie of zelfs winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs zijn geweest.

De Rotterdam Architectuur Maand wordt afgesloten met een 2 uur durend programma over de transformatie van de Karel Doorman, een gebouw in hartje Rotterdam waar je als passant niet omheen kunt, maar vermoedelijk ook niet vaak bij stilstaat.

Start met UrbanGuides de middag met een lezing die plaatsvindt in de gemeenschappelijke binnentuin van de Karel Doorman op de 14e etage. Het beloofd een vlammend verhaal te worden over het ‘moderne’ Ter Meulen en hoe dat voormalige warenhuis überhaupt paste binnen het hypermoderne masterplan van autovrije winkelpromenade de Lijnbaan.

Vervolgens neemt de gids je mee op tour door het pand, waar de bijzondere opbouw (in de vorm van een gigantisch appartementencomplex) heel natuurlijk samenvloeit met de oudbouw van het voormalige Ter Meulen-pand. In de rondleiding kom je onder meer door de interne parkeergarage, met z’n bijzondere autoliften en over de galerijen van de hoger gelegen verdiepingen.

Bestel je tickets

Haal hier je tickets voor deze tour. Extra leuk: Architect Marc Ibelings (Ibelings van Tilburg Architecten), die de transformatie heeft geleid is die middag aanwezig en zal tussen de lezing en de tour zelf vertellen over zijn ontwerp.

Ga naar website
Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 16:00 uur

Organisator

UrbanGuides

Toegang

€ 7,50

Voertaal

Nederlands

Delen

Voeg toe aan je agenda