woe
09.06
LLezing

Undercurrent: Duurzaamheid en het nieuwe bouwen

over hoe houtbouw en 3D technologie het bouwproces kunnen veranderen
Undercurrent: Duurzaamheid en het nieuwe bouwen

De bouwproductie wordt de komende jaren flink opgeschroefd, terwijl duurzaamheid, materiaal en circulariteit een steeds belangrijkere rol moeten gaan spelen. Op woensdag 9 juni organiseerde AIR een gesprek met vier ontwerpbureaus hoe het gebruik van duurzame en circulaire materialen samen kunnen komen met sneller en slimmer bouwen. Met welke natuurlijke materialen wordt er gebouwd en zou er gebouwd kunnen worden? Hoe helpt een meer digitaal ontwerpproces daarbij? En kan de ontwerper hierdoor een andere positie in het proces verwerven?

Gasten aan tafel zijn Diederik de Koning (la-di-da architecten), Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten), Raoul Vleugels (Werkstatt) en Wessel van Beerendonk (Studio RAP). Tafelheer is Atto Harsta, expert biobased bouwen / engineered wood bij Aldus Bouwinnovatie en medeauteur Tomorrow’s Timber. Moderator is Geert Maarse.

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand 2021 organiseert AIR wekelijks een gesprek binnen het thema Undercurrent. Met dit thema onderzoekt AIR hoe onder- en bovenstromen van de stad zich tot elkaar verhouden. Daarbij gaat het over innovatie- en verbeeldingskracht, (architectonische) kwaliteit en hoe waarden als duurzaamheid en rechtvaardigheid overeind blijven in een steeds verdichtende stad.

Kijk terug

De maand is een initiatief van AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners en wordt georganiseerd in samenwerking met diverse partners, de (Rotterdamse) ontwerpsector en het ontwerponderwijs.

Beeld: Autarkisch A-frame Almere, la-di-da architecten

Koop tickets

Praktische info
Tijd

Bezoek de sessie woensdagavond om 20.00 uur in het festivalhart van de RA Maand. Hierbij gelden de huidige COVID-19 maatregelen. Je kunt het ook online volgen via YouTube.

Locatie

Stadsgarage Kruisplein
Weena 50
3013 AL
Rotterdam

Organisator

AIR

Voertaal

Nederlands

Delen

Voeg toe aan je agenda