26.06 - 27.06
TTour

Wandeling Keizerswaard en omgeving

Wandeling Keizerswaard en omgeving

Rotterdam en de naoorlogse tuinwijken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een groot deel van deze tuinwijken zijn op Rotterdam-Zuid ontwikkeld met Groot-IJsselmonde als grootste tuinwijk van de zuidvleugel. Deze wijken, ruim en groen van opzet, zijn in de jaren vijftig en zestig uit de grond gestampt om de forse woningnood het hoofd te bieden.

Lang waren deze wijken het toonbeeld van vooruitgang en optimisme, maar van dat imago is niet meer veel over. Eentonig, onaantrekkelijk en te ruim van opzet zijn voorbeelden van hedendaagse observaties. Toch biedt de modernistische opzet van weleer, zeven woonbuurten in een kring rondom het centrum, voldoende aanknopingspunten voor een vernieuwde, optimistische kijk op de tuinstad, maar nu door de ogen van de 21ste eeuw.

Deelnemen

In het weekend van 26 en 27 juni verzorgt UrbanGuides een wandeling door het centrum van IJsselmonde om met de antroposofische uitgangspunten van toen en de recente onderzoeksprojecten van nu te kijken naar een nieuw woonideaal voor jong tot oud. Meld je aan voor een wandeling en mail naar tickets@airrotterdam.eu. Vermeld hier de tijd bij. Let op: 10 personen per gids.

Beeld: Marije Romijn

Koop tickets

Praktische info
Tijd

Op 26 én 27 vinden er wandeltours plaats.
Duur: 90 minuten

Locatie

Islemunda
Herenwaard 17
3078 AK
Rotterdam

Organisator

AIR

Toegang

Gratis

Mede mogelijk gemaakt door

UrbanGuides

Delen

Voeg toe aan je agenda