vrij
18.06
OOverig

WATERSCHOOL M4H+: INDIRECT ONZICHTBAAR WATER

Workshop door Studio Corvers & Carla Herrewijnen
WATERSCHOOL M4H+: INDIRECT ONZICHTBAAR WATER

Op vrijdagmiddag 18 juni geven de makers van de installatie INdirect ONzichtbaar WATER, Studio Corvers en Carla Herrewijnen, een workshop. Deelnemers kunnen hun persoonlijke watervoetafdruk meten, analyseren uit welk ‘type’ water die afdruk is opgebouwd en met de makers in gesprek gaan over de verschillende handelingsperspectieven.

INdirect ONzichtbaar WATER die te zien is in de werktentoonstelling WATERSCHOOL M4H+ wil het het waterbewustzijn vergroten, vooral als het gaat om ons indirect watergebruik.

‘Direct water’ is het water dat iedereen dagelijks in en rondom het huis verbruikt, zoals bij het douchen, wassen en doorspoelen van het toilet. Dit water wordt gewonnen in Nederland en het verbruik is zichtbaar en meetbaar.
‘Indirect water’ daarentegen is als het ware onzichtbaar. Je verbruikt het als consument van producten waarvoor gedurende de productiecyclus water nodig is, producten die meestal van buiten Nederland komen. Voor de productie van één kilo chocolade bijvoorbeeld is ruim 17.000 liter water nodig. De gemiddelde Nederlander heeft een forse water-footprint en verbruikt bijna twee keer zoveel water als de gemiddelde wereldburger.

Workshop

Wil je meedoen met deze workshop? Koop dan nu je ticket.

 

 

Sprekers
Studio Corvers
Carla Herrewijnen

Ga naar website
Koop tickets

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 17:00 uur

Toegang

3,-

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Delen

Voeg toe aan je agenda