vrij
11.06
DDialoog, Lezing

‘Wij vertrekken’ door Sander van Wettum

Lezing over toerisme, architectuur & landschap
‘Wij vertrekken’ door Sander van Wettum

Kunstenaar Sander van Wettum heeft vakantiebestemmingen rondom de Middellandse Zee gefotografeerd. Echter, tijdens het laagseizoen, op momenten dat er geen toeristen zijn. Het contrast tussen de optimistische belofte van het landschap in de zomer en de desolaatheid tijdens de winter, vormt de basis voor zijn project.

Architect Like Bijlsma gaat in gesprek met Sander van Wettum over zijn fotoproject Hibernation. Hans Jungerius, fervent ontdekkingsreiziger, reageert op het werk vanuit zijn eigenzinnige kijk op reizen, toerisme en landschap. Met filosoof Ruud Welten, auteur van ‘Het ware leven is elders’, bespreekt Bijlsma de toekomst van het toeristische landschap.

Tickets en livestream

De lezing is bij te wonen in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand, de Stadsgarage direct onder het Kruisplein. De ingang is te vinden in het paviljoen tegenover restaurant Ayla en de ingang van de Doelen. Tickets zijn inclusief een gratis drankje. Je kunt de lezing ook vanaf 16.00 uur volgen via de kanalen van de Rotterdam Architectuur Maand.

De tentoonstelling ‘Hibernation’ is gedurende de openingstijden van OMI te bezoeken. Deze fotoserie gaat over dromen en verlangens, maar ook over de gevolgen van het massatoerisme voor het landschap en de stad.

Koop tickets
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Van: 16:00 uur
Tot: 17:30 uur

Locatie

Stadsgarage Kruisplein
Weena 50
3013 AL
Rotterdam

Organisator

OMI

Toegang

4,50

Delen

Voeg toe aan je agenda