16.06 - 24.07.2021
Tentoonstelling

Wonen in Blessuretijd – Verhalen uit Zuid

Tentoonstelling met portretten van Joke Schot en interviews met Roland Huguenin

Deze samenwerking is tot stand gekomen op uitnodiging van curator Arzu Ayikgezmez, naar aanleiding van een fotoserie van Joke Schot, als vervolg op ‘Zuid WOONT!’ (2020) en ‘Tafel op Zuid’(2020). Tijdens de tentoonstelling zijn fotoportretten van bewoners uit de Tweebosbuurt, beelden van hun woning en inrichting en persoonlijke dierbare herinneringen te zien; aangevuld met tekst en audiofragmenten. Neem je eigen koptelefoon mee!

Op 16 juni om 19 uur opent de tentoonstelling met een gastspreker. Gedurende de tentoonstelling is er een filmavond en gespreksavonden met wetenschappers, kunstenaars en bewoners die hun visie op het wonen vertellen.

Aanleiding

Op 19 april is de sloop van 535 sociale huurwoningen in de Rotterdamse Tweebosbuurt begonnen. De gemeente wil daarvoor in de plaats 374 woningen terugbouwen, waarvan slechts 130 in de sociale sector. Een aantal bewoners die weigeren te vertrekken mogen van de rechter blijven. Woningcorporatie Vestia is hiertegen in beroep gegaan. Deze rechtszaak loopt nog maar intussen wordt de wijk onleefbaar door sloop van de lege panden. 

Wat betekent dit voor de bewoners? Voor Recht op de Stad hebben Joke en Roland de rubriek ‘Wonen in Blessuretijd – verhalen van Rotterdammers’. Hiervoor interviewen zij bewoners over hun persoonlijke wooncrisis.

Praktische info
Tijd

Geopend tijdens de openingstijden van het Paviljoen... aan het Water tussen 18:00 en 23:00

Locatie

1391

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Let op!

Dit evenement is al geweest.