don
23.06.2022
DDialoog, Lezing

Wonen in een Stadsbouwgroep

in gesprek met bewoners en De Nijl Architecten
Wonen in een Stadsbouwgroep

Hoe is het om te wonen in een Stadsbouwgroep? Bij Stadsbouwgroepen brengt De Nijl Architecten particulieren samen om onder begeleiding van een architect een bijzonder woonproject te maken. Resultaat hiervan zijn unieke woningplattegronden, een hoge mate van diversiteit en eigenaarschap.

Aan de hand van gerealiseerde Stadsbouwgroepen wordt ingegaan op de werkwijze. Hoe werkt het precies? Wat hebben Stadsbouwgroepen te bieden? Wat is de meerwaarde voor jou, de toekomstig bewoner? Als bezoeker van dit evenement krijg je niet alleen een kijkje in de keuken van de architect, je kunt ook in gesprek met (een) bewoner(s) van een van onze gerealiseerde Stadsbouwgroepen. Aan de hand van een ervaringsverhaal krijg je inzicht in het (ontwikkel)proces. Wat heeft het proces gebracht? Hoe is het om onderdeel te zijn van een bouwgroep? Wat betekend dit voor je eigen woningplattegrond? En voor het wonen nu het project gerealiseerd is?

Stadsbouwgroepen vormen een aanvulling op de huidige woningbouwpraktijk en zijn daarmee een aanwinst voor de stad. De bouwgroepen leveren energie en betrokkenheid op, die je terug ziet in het resultaat. We sluiten de avond af met een korte inventarisatie naar ieders woonwensen. Zijn er overeenkomsten? Vinden we gedeelde belangen? Wat kan een basis zijn om een nieuwe bouwgroep te vormen?

Praktische info

Dit evenement vindt plaats in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22, Het Nieuwe Instituut. Reserveer je tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie. Inloop is vanaf 18:45.

www.stadsbouwgroepen.nl
www.denijl.nl
Instagram

Praktische info
Tijd

Van: 19:00 uur
Tot: 20:30 uur

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Organisator

De Nijl Architecten

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.