woe
08.06.2022
DDialoog, Lezing, Overig

Wooncrisis? De architect is aan zet!

Werksessie
Wooncrisis? De architect is aan zet!

AIR en gemeente Rotterdam organiseren de werksessie ‘Wooncrisis? De architect is aan zet!’ op 8 juni van 14.30u tot 17.30 in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand.

Architecten kunnen door hun opleiding en ervaring met bouwen een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van de wooncrisis in Nederland. Maar aan de brede maatschappelijke discussie over het oplossen van de wooncrisis nemen zij slechts incidenteel deel.

Op woensdag 8 juni bespreken we naar aanleiding van het Rotterdamse programma Architect aan Zet en de urgente versterkingsopgave in Groningen hoe ruimtelijk ontwerpers kunnen bijdragen aan oplossingen voor de wooncrisis. Inger Kammeraat (managing director architect MVRDV) trapt af en legt uit waarom en hoe ruimtelijk ontwerpers moeten en kunnen bijdragen.

Beknopt programma

Na de opening door Hilde Blank, directeur en eigenaar BVR Adviseurs, gaat Inger Kammeraat in op waarom en hoe ruimtelijk ontwerpers moeten bijdragen aan oplossingen voor de wooncrisis.  Architect Nico van den Berg gaat in gesprek over het inspiratieproject ‘nieuwbouwwoning in Park16hoven’, ingeleid door Guus Enning en Tineke Keuzenkamp (gemeente Rotterdam). Architect Rob Hendriks van DAAD vervolgt het gesprek met als uitgangspunt het inspiratieproject ‘nieuwe Groninger boerderij’, geïntroduceerd door Dianne Maas (stadsbouwmeester Versterking Groningen) over de urgentie in de aardbevingsgebieden van Groningen. Na een korte pauze volgen er break-out sessies, onder leiding van onder andere Chris van Langen en het duo Peter Hersbach en Alex Jager, beiden architect BNA. Vervolgens wordt afgesloten met een plenaire discussie en borrel. Klik hier voor het uitgebreide programma overzicht.

Praktische info

Dit evenement vindt plaats op het roze Podium op het dak van Het Nieuwe Instituut, het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22. Haal je tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie. Bezoekers aan een architectuurprogramma hebben automatisch toegang tot Het Podium. Een apart tijdslot hiervoor reserveren is dan niet nodig. Let op: ga niet in de rij staan bij de trap, maar meld je bij de RA Maand infobalie bij de entree van Het Nieuwe Instituut.

Beeld: Fleur Beerthuis

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 14:00 uur
Tot: 17:30 uur

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Organisator

Gemeente Rotterdam

Toegang

Gratis

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

AIR, Architectuur Instituut Rotterdam

Let op!

Dit evenement is al geweest.