Word partner

Word onderdeel van het grootste architectuurfestival van Nederland en bereik 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De hele maand juni staat Rotterdam in het teken van architectuur. Wij nodigen je uit om een bijdrage te leveren aan het programma dat de toekomst van de stad verkent. Door samen te werken kunnen we een gevarieerd en boeiend programma aanbieden voor iedereen, ongeacht kennis of ervaring met architectuur. Download voor meer informatie en cijfers onze ‘Factsheet Rotterdam Architectuur Maand‘.

Meedoen kan op verschillende manieren:

Programma organiseren in het festivalhart

Een terugkerend onderdeel van de RA Maand is het festivalhart dat ieder jaar in een ander stuk van Rotterdam landt. Deze ruimtelijke interventie vormt het centrale hart van het festival waar van alles te doen is. In het festivalhart is ruimte voor programmering; we nodigen je van harte uit om een lezing, gesprek, symposium, voorstelling, film of ander evenement over stadmaken en/of architectuur te organiseren.

Interesse? Stuur een mailtje naar Jamie Hornis.

Disclaimer: We proberen zoveel mogelijk evenementen een plek in het festivalhart te geven, maar houd er rekening mee dat de agenda snel vol raakt.

Neem contact op

Meedoen met je eigen evenement

Organiseer je al iets op een andere locatie in juni dat te maken heeft met architectuur, de stad of de gebouwde omgeving? Dan kun je heel eenvoudig partner worden van de Rotterdam Architectuur Maand. Meld je evenement aan via je eigen partneromgeving en word zo onderdeel van onze online community. Je wordt dan waar mogelijk meegenomen in onze online communicatie en je ontvangt altijd de laatste updates van de Rotterdam Architectuur Maand. Ook ontvang je een uitnodiging voor de officiële opening op 1 juni in het festivalhart. Meer uitleg over het aanmelden van een evenement vind je hier.

Evenement aanmelden

Open Bureaudag

Zet de deur open! Ben je een architect- of ontwerpbureau dan is de Open Bureaudag een interessant evenement om aan deel te nemen. Op de derde zaterdag in juni organiseren we verschillende routes om bezoekers kennis te laten maken met innovaties, experiment en vernieuwing in de ontwerppraktijk. Mensen kunnen vrij rondlopen, maar je kunt als bureau ook iets organiseren, zoals een rondleiding of portfoliosessie.

Wil je meer informatie en/of meedoen? Stuur een mailtje naar Tom Tomasowa.

Neem contact op

Young Talentprogramma

De RA Maand betrekt (cultuur)educatie en onderwijsinstellingen actief bij het programma. Naast de jongerendagen die specifiek op de doelgroep zijn gericht, zijn we altijd op zoek naar plekken waar we het werk van studenten en jongeren zichtbaar kunnen maken aan andere doelgroepen. We hechten veel waarde aan de kruisbestuiving van jong talent met de vakwereld en het publiek. We werken inmiddels samen met diverse onderwijsinstellingen in en rondom Rotterdam.

Heb je als onderwijsinstelling interesse in het talentprogramma? Neem contact op met Lotte Wierikx.

Neem contact op

Business partner

Wil je je graag aansluiten bij de Rotterdam Architectuur Maand, maar heb je geen concreet programma voor ogen? Of wil je op een andere manier partneren, bijvoorbeeld als sponsor of in een samenwerking? We denken graag met je mee. Te denken valt aan een netwerkevent, een rondleiding door de tentoonstelling in het festivalhart of een programma op maat.

Informeer naar de mogelijkheden door een e-mail te sturen naar Jolanda van Dinteren.

Neem contact op

Mediapartner

De Rotterdam Architectuur Maand bedient veel sociaalruimtelijke thematieken van ruim 125 programma’s in 30 dagen. Het biedt interessante kansen voor inhoudelijke samenwerkingen met mediapartners en journalistieke kanalen.

Heb je interesse? Stuur een e-mail naar Daniëlle Huisman.

Neem contact op