POST PODIUM Rotterdam Architectuur Maand opening

POST als Festivalhart

De vierde editie van de Rotterdam Architectuur Maand (RAM) brengt dit jaar voor het eerst een eigen podium op een hele bijzondere plek, in het hart van de stad: POST Podium als festivalhart. Het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel transformeert van 24 mei tot en met 16 juni, tot hét centrale punt voor Rotterdamse architectuur. Speciaal tijdens #RAM19 opent het monumentale gebouw nog één keer haar deuren voor het publiek. Daarna begint de transformatie tot een mixed-use complex met twee majestueuze, overdekte pleinen, hotel, restaurants, café’s en winkels.

Architectuurprogramma

Post Podium huisvest een groot deel van het architectuurprogramma tijdens de Rotterdam Architectuur Maand. Zo vind je er maquettes van ontwikkelingen als Feyenoord City, Hart van Zuid, de Coolsingel en de Rijnhaven. Ook kun je er leren over de ambities voor het POST zelf: Rotterdams erfgoed met internationale allure.

“We zijn erg enthousiast dat Omnam Group een gastvrij podium biedt aan de Rotterdam Architectuur Maand door de deuren te openen van het voormalige Postkantoor. POST Podium is niet alleen een prachtig festivalhart, het biedt het publiek ook de kans om het iconische gebouw nog een laatste keer te bezoeken, voordat het wordt getransformeerd. Ook voor de komende edities hebben we de ambitie om steeds een spannende locatie te tonen als kloppend hart van het festival” – Heleen Hulshof (Rotterdam Festivals) en Barbara Luns (AIR), samen met Rotterdam Partners en OMI (Office for Metropolitan Information) initiators van Rotterdam Architectuur Maand

Transformatie

Eran Chen (ODA architecture, New York) geeft als architect, samen met het Haagse bureau Braaksma & Roos, vorm aan de transformatie van POST. Tijdens de openingslezing van de RAM gaat hij in op hoogwaardige ‘adaptieve’ herbestemming van gebouwen met een grote variatie aan functies. Een belangrijke opgave voor de toekomst van binnensteden over de gehele wereld. Hij gaat hierover in gesprek met de supervisor van de Rotterdamse binnenstad Kees Kaan (Kaan Architecten).

“We kunnen niet wachten om dit Rotterdamse monument, na meer dan twee jaar van uiterst grondig onderzoek en ontwikkeling in nauwe samenwerking met partners uit de stad, op het hoogste niveau te renoveren en opnieuw open te stellen als publiek gebouw voor de stad. Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand laten wij het publiek graag kennismaken met onze plannen en bieden we de gelegenheid om het gebouw nog een laatste keer te bezoeken in de huidige staat. We zien ernaar uit iedereen te verwelkomen in POST” – David Zisser, CEO & Founder, Omnam Group

Openingstijden

POST Podium is gratis toegankelijk voor publiek.

De eerste dag dat je POST kunt bekijken, is zaterdag 25 mei van 12:00-17:00.

Daarna elke zaterdag en zondag (en Pinkstermaandag) van 12:00-17:00.

Doordeweeks is Post Podium ook geopend tijdens verschillende events.

Alle evenementen in POST op een rijtje