don
23.06.2022
Dialoog, Lezing

Bijeenkomst PRO: De Inclusieve en Rechtvaardige Stad

Platform Ruimtelijk Ontwerp

AIR, Architectuur Instituut Rotterdam en de gemeente Rotterdam organiseren een bijeenkomst en borrel van het Platform Ruimtelijk Ontwerp op donderdag 23 juni.

Deze bijeenkomst staat in het teken van Inclusiviteit en Rechtvaardigheid en sluit aan bij de hoofdtentoonstelling van de RA Maand: (T)HuisHet ontwerp van onze leefomgeving gaat ons allemaal aan, maar toch voelt dat lang niet voor iedereen zo. Wat is, of wat kan de rol van de ontwerpsector zijn in het werken aan een inclusieve en rechtvaardige stad? Hoe kunnen we ontwerpkracht verbinden aan dit vraagstuk, en hoe zorg je voor een ecosysteem waar ruimte is voor verschillende perspectieven en doelgroepen?   

Ook de Architectuurnota Rotterdam Architectuurstad agendeert de inclusieve stad als een urgente maatschappelijke opgave. Hoe kunnen we ontwerpkracht verbinden aan dit vraagstuk, en hoe zorg je voor een ecosysteem waar ruimte is voor verschillende perspectieven en doelgroepen?

Programma

15:30 uur Ontvangst in het Auditorium (begane grond Het Nieuwe Instituut)
16.00 uur Welkom door moderator Eva van Breugel (AIR)16.05 uur Inleidingen door Lyongo Juliana en Setareh Noorani   16.45 uur In gesprek met UrbanistasRDAM16.50 uur Tafelgesprekken17.40 uur Plenaire terugkoppeling o.l.v. Eva van Breugel18.00 uur Afsluiting bijeenkomst, start borrel19.00 uur Einde

Praktische info

Dit evenement vindt plaats in het Auditorium in Het Nieuwe Instituut, het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22. Reserveer je gratis ticket via de ticketlink hieronder en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie bij de hoofdingang van Het Nieuwe Instituut. 

Beeld: Aad Hoogendoorn

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 15:30 uur
Tot: 19:00 uur

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Organisator

AIR

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Rotterdam
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Let op!

Dit evenement is al geweest.