27.05 - 03.06
TTentoonstelling

Heilige Huisjes: expositie Rotterdamse stadstekenaars

Heilige Huisjes: expositie Rotterdamse stadstekenaars

In 2020 en 2021 hebben de stadstekenaars de coronatijd vastgelegd. Wat is de impact op de stad en op de Rotterdammers? Het resultaat is samengebracht in deze expositie, exclusief te zien in de Laurenskerk tijdens Heilige Huisjes Rotterdam. De stadstekenaars van Rotterdam leggen vast wat er in de stad gebeurt. Met hun schetsboek of Ipad onder de arm zie je ze door de stad dwalen. Ze observeren, ondervragen, schetsen en tekenen.

Het stadstekenaarsschap is een initiatief van CBK Rotterdam en Stadsarchief Rotterdam. Elk jaar benoemen zij Rotterdamse kunstenaars en vragen hen om een speciaal thema te verbeelden.

De tekeningen worden opgenomen in de collectie van het Stadsarchief en maken deel uit van de Collectie Rotterdam. Het zijn niet alleen kunstzinnige impressies maar vooral ook tijdsdocumenten met een verhaal.  Ze laten Rotterdam zien door de ogen van kunstenaars.

Heilige Huisjes Rotterdam

Dit evenement maakt onderdeel uit van Heilige Huisjes 2022, een initiatief van de Gemeente Rotterdam en de Kerkvernieuwers. Tempels, kerken, synagogen, moskeeën en andere gebedshuizen openen van 27 mei tot en met 4 juni hun deuren. Bezoek een van de vele tours, workshops, lezingen, muziek en andere activiteiten in bijna 40 verschillende gebedshuizen. Kijk hier voor het hele programma.

Beeld: stadstekenaar Pris Roos – Support Your Locals

Ga naar website

Praktische info
Tijd

10:00 - 12:30 (vr 27 mei)
10:00 - 17:00 (za 28 mei, di 31 mei t/m vr 3 juni)

Locatie

Laurenskerk
Grotekerkplein 15
3011 GC
Rotterdam

Organisator

Heilige Huisjes

Toegang

€3

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.