05.06 - 27.06.2021
TTentoonstelling

Opening Festivalhart Rotterdam Architectuur Maand 2021

Opening Festivalhart Rotterdam Architectuur Maand 2021

Ontdek de onderstroom in hét festivalhart van de vijfde editie van de Rotterdam Architectuur Maand (RA Maand)!

Diep onder de grond in de Parkeergarage, direct onder Kruisplein wordt zichtbaar hoe de vakwereld van ontwerpers, ontwerpopleidingen, marktpartijen en de gemeente Rotterdam, samen werken aan een veerkrachtige stad. In de tentoonstelling, de dagelijkse (online) programmering, rondleidingen en festivals wordt de innovatiekracht van architectuur getoond en verbonden aan de grote opgaven waar we als stad voor staan.

Ontwikkeling van ideeën en ontwerpen gebeurt grotendeels uit het zicht van het grote publiek. In deze ‘onderstroom’ vindt innovatie en experiment plaats en wordt onderzoek gedaan naar de toekomst van de stad. Pas veel later komen de ontwerpen aan de oppervlakte, in mooie presentaties en veelbelovende beelden manifesteren ze zich in gebouwde vorm. Hoe verhouden de fraaie beelden en ronkende beloften zich tot prangende stedelijke vraagstukken over rechtvaardigheid, energietransitie, innovatie en klimaatadaptatie?

Architect Enzo Valerio heeft met zijn interventie achter de coulissen van de stedelijke ontwikkeling een drager ontworpen voor het Festivalhart van de RA Maand. Voor de tentoonstellingsruimte ontwierp hij een landschap van betonpuin waarin een tentoonstelling, workshopruimtes en een presentatiestudio zijn geplaatst. De tentoonstelling bestaat uit maquettes van de gemeente Rotterdam. Verder zijn er bijdragen van een breed scala aan Rotterdamse architectenbureaus en onderwijsinstellingen. Zij geven hier nadrukkelijk hun eigen visie op de toekomstige ontwikkeling van de stad.

Tijdens de maand juni toont de RA Maand de voor velen onzichtbare wereld van het ontwerp voor het grote publiek, op de onderste verdieping van deze Stadsgarage, direct onder Kruisplein. Ontdek de onderstroom en ervaar hoe ontwerpers met maquettes, tekeningen en installaties werken en nadenken over de stad van morgen.

Dompel je onder in architectuur

Hét festivalhart van de RA Maand, is te bezoeken van donderdag t/m zondag van 5 t/m 27 juni 2021 op de onderste verdieping van de Stadsgarage, direct onder het Kruisplein. De ingang is te vinden in het paviljoen tegenover restaurant Ayla en de ingang van de Doelen. Bezoekers zijn welkom zonder afspraak, je kunt je via je telefoon online inschrijven bij binnenkomst.

De RA Maand is een initiatief van AIR in samenwerking met Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners.

Ga naar website
Ga naar facebook event

Praktische info
Tijd

Geopend van donderdag t/m zondag
Openingstijden 12.00 uur - 17.00 uur
(Met uitzondering van externe programmering)

Locatie

Organisator

AIR

Mede mogelijk gemaakt door

AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners

Let op!

Dit evenement is al geweest.