don
23.06
LLezing

Lezing op Locatie

De Nieuwe Boompjes
Lezing op Locatie

De voormalige bijbank van De Nederlandsche Bank, nu De Nieuwe Boompjes geheten, is tegenwoordig een rijksmonument en in gebruik bij de Vereniging Nederlandse Assurantiebeurs (VNAB). Onder strikte geheimhouding werd het pand van architect Zwiers gebouwd en in 1955 opgeleverd.

Tijdens deze Lezing Op Locatie vertelt architectuurkenner en wederopbouwspecialist Paul Groenendijk over de historie van de bank; de bouw, de architect Zwiers, de kunst van Louis van Roode en Willem Verbon. Ook kom je meer te weten over de rijke historie van de VNAB en de Rotterdamse assurantiebeurs, die voor de oorlog in het beursgebouw naast het Beursstation, het huidige Blaakstation, gezeteld was.

Praktische info

Reserveer je ticket via de ticketlink hieronder, consumptie is erbij inbegrepen. Inloop vanaf 19:15, de lezing begint om 19:30 uur.

Spreker
Paul Groenendijk
Paul Groenendijk
Paul Groenendijk is architect en wederopbouwspecialist en schrijver van architectuurpublicaties waaronder de Rotterdam Architectuurgids en Rotterdam Wederopbouwstad. Hij is ook verbonden aan het Platform Wederopbouw Rotterdam.

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 21:30 uur

Locatie

De Nieuwe Boompjes
Boompjes 251
3011 XZ
Rotterdam

Toegang

€4 incl. consumptie

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.