din
31.05.2022
LLezing

Heilige Huisjes: Lezing organische architectuur Michaëlkerk

Heilige Huisjes: Lezing organische architectuur Michaëlkerk

Kom naar deze lezing door prof. ir. Pieter van der Ree over de organische architectuur van de Michaëlkerk!

Kerken en kathedralen behoren tot de hoogtepunten van de Westerse architectuurgeschiedenis en vormden vaak het hart van stedelijke gemeenschappen. In hun vormgeving werden ruimte, beeldende kunst en muziek ingezet om het religieuze beleven van de gelovigen te ondersteunen. Maatverhoudingen, licht, kleur, religieuze afbeeldingen en symboliek speelden daarbij een belangrijke rol.

In de organische architectuur speelt daarnaast de vormgeving een belangrijke rol. Deze probeert de levensprocessen in de natuur en in de mens beleefbaar te maken.

In de door Henk Hupkes ontworpen Michaëlkerk te Rotterdam komen deze beide benaderingen op een hele eigen wijze samen. Met zijn sculpturale en dynamische vormgeving wil dit kerkgebouw een andere dimensie openen en boven zijn profane omgeving uitwijzen.

Heilige Huisjes Rotterdam

Dit evenement is onderdeel van Heilige Huisjes 2022, een initiatief van de Gemeente Rotterdam en de Kerkvernieuwers. Tempels, kerken, synagogen, moskeeën en andere gebedshuizen openen van 27 mei tot en met 4 juni hun deuren. Bezoek een van de vele tours, workshops, lezingen, muziek en andere activiteiten in bijna 40 verschillende gebedshuizen. Kijk hier voor het hele programma.

Foto: Rubén Dario Kleimeer

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 21:00 uur

Locatie

Michaëlkerk
Lumeystraat 35
3039 ZN
Rotterdam

Organisator

Heilige Huisjes

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Let op!

Dit evenement is al geweest.