woe
02.06.2021
Online

Opening Rotterdam Architectuur Maand 2021

Dit jaar opende de Rotterdam Architectuur Maand met een live talkshow vanuit de garage onder het Kruisplein. Geheel in het thema Ontdek de Onderstroom opent de maand met een gesprek over de ruimte in de stad op onverwachte plekken en hoe de onder- en bovenstromen van de stad zich tot elkaar verhouden. In gesprek met verschillende Rotterdamse ontwerpbureaus, onder leiding van moderator Geert Maarse.

Nu de stad steeds verder verdicht is het belangrijk om verbonden te blijven. Innovatie- verbeeldingskracht en architectonische kwaliteit zijn daarbij belangrijk maar ook waardes als duurzaamheid en rechtvaardigheid spelen een steeds grotere rol. Wat betekent hoogbouw in termen van ruimte in de stad, welke ruimte ontstaat er, welke ruimte neemt het in? Wat is de relatie van je woning ten opzichte van de rest van de stad? Welke innovaties spelen zich af met betrekking tot typologie en nieuwe bouwmethodes? In dit gesprek verkennen we de onder- en bovenstroom in de stad en zetten we een eerste aanzet om deze zichtbaar te maken tijdens de komende Rotterdam Architectuur Maand.

Sprekers zijn onder andere Patrick Meijers (Orange Architects) Irma van Oord (KCAP), Robert Winkel (Mei architects and planners) en Renske van der Stoep (ROFFAA en Rotterdamse Academie van Bouwkunst).

Kijk terug

Undercurrent

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand 2021 organiseert AIR wekelijks een gesprek onder het thema ‘undercurrent’. Binnen dit thema onderzoeken we hoe onder- en bovenstromen van de stad zich tot elkaar verhouden. De maand is een initiatief van AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners en wordt georganiseerd in samenwerking met diverse partners, de (Rotterdamse) ontwerpsector en het ontwerponderwijs.

Beeld: Florian Braakman

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 20:00 uur

Locatie

825

Organisator

AIR

Livestream

Bekijken

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners

Let op!

Dit evenement is al geweest.