woe
01.06.2022
FFestival, Tentoonstelling

Opening Rotterdam Architectuur Maand & Het Podium

Opening Rotterdam Architectuur Maand & Het Podium

Op 1 juni worden de Rotterdam Architectuur Maand en Het Podium feestelijk geopend, wees erbij! De gehele dag vinden er verrassingsoptredens plaats. Ook de RA Maand hoofdtentoonstelling (T)Huis is deze dag voor het eerst te bezoeken. De tentoonstelling is gratis te bezoeken, voor Het Podium reserveer je hier een gratis tijdslot of via de ticketlink hieronder. Een unieke kans om de architectuur van de stad vanuit een ander perspectief te ervaren vanaf het 29 meter hoge roze Podium!

Rotterdam Architectuur Maand

De Rotterdam Architectuur Maand viert de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur in juni 2022 met festivals, lezingen, tours en meer. De hoofdtentoonstelling van de RA Maand ’22 sluit aan bij het thema van de landelijke Dag van de Architectuur: (T)Huis. Welke kansen zien ontwerpers, opdrachtgevers, burgers en beleidsmakers voor betaalbare en toegankelijke, duurzame, innovatieve en kwalitatieve woonmilieus? Met ruim 30 inspirerende projecten uit verschillende disciplines kijkt de tentoonstelling naar de toekomst van wonen. De tentoonstelling is de gehele maand juni gratis te bezoeken in het Festivalhart, Het Nieuwe Instituut.

Het Podium

Het Podium is een initiatief van Het Nieuwe Instituut, in samenwerking met o.a. Rotterdam Architectuur Maand. De door MVRDV ontworpen installatie op het dak van het instituut biedt een enerverend uitzicht en is een locatie voor concerten, debatten, optredens en andere evenementen die worden georganiseerd samen met partners uit Rotterdam en daarbuiten. Het Podium valt samen met de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive of a Studio die momenteel in het instituut is te zien. Het Podium trapt af met de Rotterdam Architectuur Maand op 1 juni 2022 en is tot en met 17 augustus te bezoeken.

Beeld: MVRDV

 

Praktische info
Tijd

Van: 10:00 uur
Tot: 17:00 uur

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

Gratis

Voertaal

Nederlands/Engels

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Het Nieuwe Instituut

Let op!

Dit evenement is al geweest.