din
07.06.2022
DDialoog

Post ’65 ins & outs

Top 10 iconische gebouwen uit de jaren zeventig en tachtig
Post ’65 ins & outs

Op 7 juni staat de architectuur van na 1965 centraal. Netwerk Post ’65 Rotterdam en bureau Monumenten & Cultuurhistorie slaan de handen ineen en presenteren een Top 10 met de meest typerende bouwwerken en plekken uit de periode van de cityvorming, stadsvernieuwing en bloemkoolwijken in Rotterdam.

Wat zijn iconische of typische gebouwen en plekken uit de periode na 1965 in Rotterdam? Wat zijn onmiskenbare tekens uit die tijd en wat representeren ze? Deze sessie is een zoektocht naar wat toekomstig erfgoed uit de periode 1965-1990 kan zijn en hoe we daarnaar moeten kijken.

Programma

Stadmakers uit het veld van kunst, architectuur, landschap en erfgoed reflecteren op de gekozen top 10. Zij voegen elk hun eigen toppers toe aan de lijst van 10. Dat betekent dus ook: één erin, een ander eruit.

Onder leiding van moderator JaapJan Berg discussiëren zij en het publiek de motivatie van hun keuze, welk verhaal het vertelt en waarom de plek of het gebouw zo bijzonder is en waarom de stad die ene plek of dat ene gebouw uit de Post ’65 periode zou moeten koesteren. Klik hier voor een overzicht van de Post 65 gebouwen en plekken in Rotterdam en voeg jouw eigen suggestie toe!

Praktische info

Dit evenement vindt plaats in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22, Het Nieuwe Instituut. Haal je tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie.

Beeld: Eric Fecken

Sprekers
Simone da Silva
Simone da Silva
Simone da Silva is directeur van galerie en erfgoedlab DIG IT UP. DIG IT UP heeft naam gemaakt als belangrijke schatgraver van de Rotterdamse stadscultuur. Onbekend beeld- en geluidsmateriaal wordt ‘opgediept’ in samenwerking met Rotterdammers en voor altijd ontsloten als uniek erfgoed van de stad.
Wytze Patijn
Wytze Patijn
Wytze Patijn werkte tot 1987 als architect in de Rotterdamse stadsvernieuwing bij de Dienst Volkshuisvesting. In 1987 startte hij zijn eigen architectenbureau in Rotterdam, waarin hij naast woningbouw, ook utilitaire en stedenbouwkundige projecten alsmede ook monumentenprojecten. In 1998 werd hij architect directeur bij KuiperCompagnons. Hij was van 1995 tot eind 2000 Rijksbouwmeester. Van 2006 tot 2011 was hij decaan van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit te Delft. Ook was hij van 2011 tot januari 2018 was hij Stadsbouwmeester van de Gemeente Delft Nu is hij zelfstandig architect en adviseur in Rotterdam

Ga naar website

Praktische info
Tijd

Van: 15:00 uur
Tot: 16:30 uur

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Toegang

Gratis toegang, aanmelden via ticketlink

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

AIR, Architectuur Instituut Rotterdam en bureau Monumenten & Cultuurhistorie

Let op!

Dit evenement is al geweest.