zat
04.06
TTour, Overig

Verborgen openbare ruimtes in Rotterdam

Walkshop langs de expeditiehoven
Verborgen openbare ruimtes in Rotterdam

Wandel mee met Hedwig van der Linden (architect en co-founder Dérive) door de Rotterdamse expeditiehoven!

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand wordt haar onderzoeksproject ‘Nieuw perspectief op de expeditiehoven’ getoond in de hoofdtentoonstelling van Het Nieuwe Instituut. Om dit toekomstperspectief samen, in het veld te verkennen, vertrekken we vanuit de tentoonstelling voor een wandeling langs deze verborgen openbare ruimtes in de binnenstad.

We eindigen bij het Industriegebouw voor een sneak peek bij MVRDV, het architectenbureau bekend van markante Rotterdamse gebouwen zoals het Depot en de Markthal, dat gevestigd is in een voormalig expeditiebouwblok.

Expeditiehoven vormen de verborgen achterkant van het centrum van Rotterdam: ‘je ziet het pas als je het door hebt’. Ze zijn onderdeel van het naoorlogse stadsblok waar wonen, werken en winkelen op een nieuwe manier werd verweven. Op de schaal van de binnenstad vormen de hoven een circuit van toeleveringswegen en overslagruimtes.

Door de verschuiving van goederen naar diensten en nieuwe stedelijke logistiek is de expeditie-functie minder belangrijk geworden. Ook de trend om het autogebruik in de stad aan banden te leggen roept op om de hoven in een ander licht te zien; als reservoir aan openbare ruimte, voor klimaatadaptatie en de ontwikkeling van een aantrekkelijk, dynamisch en kleinschalig woon-werkmilieu. Op welke wijze kan deze onderbenutte ruimte, ter grootte van 25 voetbalvelden, worden ingezet om de diversiteit aan publieke ruimtes, routes en woonmilieus te vergroten?

Praktische info

De startlocatie van dit evenement is het Festivalhart van de RA Maand: Het Nieuwe Instituut. Haal je tickets via de ticketlink hieronder, verzamelen om 14.45 uur voor de ingang van het Festivalhart: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25.

Praktische info
Tijd

Van: 15:00 uur
Tot: 17:00 uur

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Organisator

We Love Public Space

Toegang

Uitverkocht

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

AIR

Let op!

Dit evenement is al geweest.