Bezoekersinfo Museumpark

In juni is het Rotterdam Architectuur Maand in het Museumpark. Volg de route langs verschillende architectonische interventies van een nieuwe generatie, in Rotterdam gevestigde ontwerpers. De route verbindt culturele instellingen, bijzondere plekken en inspirerende verhalen met elkaar en voert je langs architectuur, natuur en beeldende kunst.

Bezoek aan het Museumpark
Openingstijden

De architectonische interventies op de route in het Museumpark zijn geopend op dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Buiten deze tijden kan een gedeelte van de route gewandeld worden maar zijn gesloten:

De traverse EMC met tentoonstelling Tuin van de Stad is iedere dag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Gratis toegankelijk

De route door het Museumpark en het Henket-paviljoen zijn gratis te bezoeken.

Voor toegang tot  ‘Snakken naar Boijmans’ in Museum Boijmans Van Beuningen kun je hier een ticket kopen.

Haal een routekaart

Haal meer uit je bezoek aan het Museumpark met onze routekaart, verkrijgbaar bij de RA Maand Kiosk en het Henket-paviljoen. Hier vind je allerlei informatie over de tuinen en het groen in het Museumpark. De routekaart kost 2,50 euro en is gratis voor Rotterdampashouders. Je krijgt er een gratis speurtocht bij, leuk voor de hele familie en je maakt kans op de volgende mooie prijzen:

1 x Diergaarde Blijdorp cadeaubon t.w.v. 100 euro
1 x Beplantingsadvies + groengevulde balkonbak van Marvy Green
3 x Kindertuinierset van STEK

Je kunt de kaart ook vast online bestellen en op vertoon van je ticket afhalen.
Ga hiervoor naar deze link.

Hoelang duurt een bezoek?

De route wandel je in ongeveer 45 – 90 minuten, inclusief een bezoek aan de tentoonstellingen in het Henket-paviljoen en de traverse. Wil je ook een bezoekje brengen aan de kunsttoer ‘Snakken naar Boijmans’ reken daar dan nog 45 minuten extra voor.

De route is ook te volgen buiten de reguliere openingstijden. Niet alle architectonische interventies zijn dan te bezoeken. De gedeeltelijke route loop je in ongeveer 30 minuten.

 

Over de route

Tijdens de RA Maand worden de diverse instellingen, plekken en verhalen in het Museumpark met elkaar verbonden via een route die door het gebied loopt. De route leid je via een buitententoonstelling naar bijzondere plekken in het park, gemarkeerd door interventies van verschillende ontwerpers. Je vindt de interventies in de tuin van museumwoning Huis Sonneveld, de Museumtuin en in de Rozentuin. Daarnaast zijn er tentoonstellingen te zien in de traverse EMC en in het Henket-paviljoen.

De route herken je aan zeven oranje/geel gekleurde landmerken. Via QR codes op de landmerken zijn er ook audioverhalen beschikbaar over de plek waar je staat.

Tip: Tijdens de Rotterdam Dagen zijn er op de route allerlei extra activiteiten geprogrammeerd.

Henket-paviljoen

In het Henket-paviljoen achter het Museum Boijmans Van Beuningen zullen lezingen, workshops, films en debatten plaatsvinden, geprogrammeerd door AIR – Architectuur Instituut Rotterdam in samenwerking met vele partners uit de stad. Daarnaast is er doorlopend een tentoonstelling te zien over Museum Boijmans Van Beuningen waarin maquettes en archiefbeelden worden tentoongesteld.

Toegang

De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Voor de overige evenementen in het Henket-paviljoen raden we je aan een ticket te reserveren via de ticketlink bij het desbetreffende evenement. Klik hier voor de agenda.

Het Henket-paviljoen bevindt zich in de zuidelijke vleugel van Museum Boijmans Van Beuningen, grenzend aan de Museumtuin. De entree vind je aan de zijkant van het Museum, gelegen aan het Melkkoppad. De entree is te herkennen aan een grote Rotterdam Architectuur Maand luifel.

Rolstoeltoegankelijkheid
 • Het Museumpark, inclusief de Rozentuin, is goed toegankelijk voor rolstoelen via het verharde pad dat door het park loopt.
 • Het Henket-paviljoen is begaanbaar via een ramp aan de zij-ingang op het Melkkoppad, de achteruitgang is niet toegankelijk i.v.m. een trap.
 • de Overbrug is alleen toegankelijk vanuit de Rozentuin richting het Henket-paviljoen. Houd wel rekening met onverharde ondergrond (gras).
 • De ‘Tijd Toren’ in de tuin van Huis Sonneveld is alleen op de begane grond toegankelijk, hier bevindt zich ook de tentoonstelling.
 • De tentoonstelling in de traverse is toegankelijk via een lift.
Prikkelarme uren

De route door het Museumpark bevindt zich in de openbare ruimte, daarom kunnen wij geen prikkelarme ervaring garanderen. Wel is er op dinsdag 4 juni en dinsdag 11 juni van 10:00 – 11:00 een prikkelarm uur in het Henket-paviljoen. Reserveer hiervoor een ticket.

Bereikbaarheid festivalhart
Lopen & fietsen

Het Museumpark bevindt zich op circa 5 minuten fietsen van station Rotterdam CS. Heb je geen fiets? Een fiets huur je onder andere met een OV-fiets abonnement. Er zijn ook een aantal fietsverhuur bedrijven in de buurt van het Centraal Station, zoals ZwaanBikes. Parkeer je fiets op de aangewezen plekken in het Museumpark.

Vanaf Rotterdam CS is het ongeveer 15 minuten lopen naar het festivalhart.

Metro

Metrolijnen A, B en C stoppen op Eendrachtsplein, dit is de dichtstbijzijnde metrohalte. Vanaf deze halte is het minder dan 5 minuten lopen naar Museumpark. Kom je met de metro vanaf Rotterdam CS? Dan kun je via lijn D en E (richting Slinge) overstappen op metrohalte Beurs naar lijn A, B of C richting Schiedam Centrum.

Auto

Maak gebruik van de parkeergarage Museumpark. In de omgeving van het Museumpark geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09.00 – 23.00 uur en op zondag van 12:00 – 23:00 uur à €5,94 per uur (zone 42). Bekijk hier de tijden en prijzen van omliggende zones.

Tram

Tramlijn 7 en 4 stoppen bij Eendrachtsplein. Tramhalte Eendrachtsplein ligt boven het gelijknamige metrostation. Deze trams vertrekken beide vanaf Rotterdam CS.

Bus

Buslijn 32 stopt bij halte Breitnerstraat. Vanaf deze halte is het minder dan 5 minuten lopen naar het Museumpark.

Huisregels

De huisregels van het Henket-paviljoen zijn:

 • Iedereen is welkom
 • Wees vriendelijk en respectvol
 • Kinderen welkom onder begeleiding
 • Hulphonden zijn welkom
 • Henket-paviljoen en museumgebouw is rookvrij, dus ook geen e-sigaret of vape
 • Jassen en tassen toegestaan in op eigen risico; er is geen garderobe

Voor de huisregels van Huis Sonneveld verwijzen we je door naar deze website.

Voor de huisregels van de traverse verwijzen we je door naar het bord bij de entree van de traverse van gemeente Rotterdam.

Veelgestelde vragen

Meer antwoorden op je vragen vind je in de FAQ