woe
01.06
LLezing

Openingslezing Ninke Happel

RA Maand '22
Openingslezing Ninke Happel

De zesde editie van de Rotterdam Architectuur Maand trapt af met de openingslezing op woensdagavond 1 juni. Op 29 meter hoogte, vanuit het Festivalhart van de RA Maand gaat Ninke Happel van HCVA in op het thema van de RA Maand, Vista Rotterdam! en het thema van de hoofdtentoonstelling (T)Huis.

Vista Rotterdam!

Vanaf Het Podium, boven op Het Nieuwe Instituut, zien we de stedelijke groei aan ons voorbij trekken. Maar wat zie je niet? Reflecteert dit overweldigende panorama van de stad ons thuis, of speelt dit zich af op de grond, op ooghoogte? Met deze thema’s als vertrekpunt doet Happel een denkoefening over de lange termijnwaarde van architectuur in een chaotische korte termijnwereld. In een tijd waarin de omgeving voortdurend onderhevig is aan verandering, ziet zij dat de gebouwde omgeving het meest gebaat is bij interventies met een lange adem.

Programma

De openingslezing is onderdeel van de feestelijke opening van de Rotterdam Architectuur Maand op 1 juni. Na de opening door Burgemeester Aboutaleb, gaan we in gesprek met Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Wouter Veldhuis over de ruimtelijke opgave van de energietransitie. Aansluitend luiden we de RA Maand ’22 in met de openingslezing van Ninke Happel.

Info

Dit evenement is toegankelijk voor genodigden en vindt plaats op het door MVRDV ontworpen roze Podium. De lezing wordt geregistreerd en is achteraf terug te kijken.

De maand is een initiatief van AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners en is tot stand gekomen in samenwerking met Het Nieuwe Instituut, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Rotterdam en diverse programmapartners, de (Rotterdamse) ontwerpsector en het ontwerponderwijs.

Praktische info
Tijd

Van: 20:00 uur

Locatie

Festivalhart (Het Nieuwe Instituut)
Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam

Organisator

AIR

Toegang

Uitverkocht

Voertaal

Nederlands

Rolstoeltoegankelijk

Mede mogelijk gemaakt door

Rotterdam Festivals, Rotterdam Partners, Het Nieuwe Instituut, Gemeente Rotterdam, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Let op!

Dit evenement is al geweest.