Nieuws

Ontdek nieuwe ruimte tijdens de Rotterdamse Dakendagen 2021

Geplaatst op: 08 apr 2021

De Rotterdamse Dakendagen staan dit jaar van 4 tot en met 6 juni in het teken van het ontdekken van nieuwe ruimte. Nu parken en natuurgebieden overvol lijken, kan het dak landschap broodnodige plek bieden aan bewoners én bezoekers van de stad.

Stadswandelen op hoog niveau

Wandelen is tegenwoordig (inter)nationale volkssport nummer één. Iedereen wil naar buiten, natuurgebieden worden drukker bezocht dan ooit en in de stad zijn parken overvol. Maar op de daken is nog ruimte, en die wil Rotterdamse Dakendagen graag benutten en openen voor de gebruikers van de stad. Het festival organiseert daarom op 5 en 6 juni een programma met Dakenroutes waarbij het publiek in koppels wandelingen maakt over meerdere daken in de stad. Van grote platte daken in het centrum, tot dakterrassen van stadsbewoners. Als bezoeker ontdek je dit jaar al struinend over de daken nieuwe manieren van dak gebruik en een nieuw perspectief op de stad. Indien het weer mogelijk is om met (kleine) groepen bij elkaar te komen, zullen er ook specials met theater, muziek, poëzie of film op daken worden georganiseerd.

Internationale kennisuitwisseling

Op de vrijdag van het festival (4 juni) vindt de jaarlijkse Kennisdag plaats. Een driedelig verdiepingsprogramma voor professionals en dak enthousiastelingen. De dag start met het eerste Dakboerencongres, met lezingen van en discussie tussen dakboeren uit heel Europa. Daarna kunnen deelnemers zich aansluiten bij informele lunchworkshops met internationale experts. ‘s-Middags is er de TOP^, georganiseerd in samenwerking met AIR.

Jouw dakterras openstellen

Heb je een bijzonder dak en zou je daar tijdens de Rotterdamse Dakendagen (zeer beperkt) publiek op willen ontvangen? Laat het de organisatie weten.

Volledige programma en kaartverkoop

Rotterdamse Dakendagen vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 6 juni 2021. Begin mei maakt de organisatie het volledige programma bekend. De kaartverkoop start op woensdag 12 mei. Op de website is meer informatie te vinden.