Nieuws

Dag en Nacht van de Architectuur: de leukste tips

Geplaatst op: 12 jun 2024

Op zaterdag 15 juni is de derde editie van de Dag en Nacht van de Architectuur. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is er van alles te beleven voor jong en oud in het Museumpark. Wij zetten de leukste activiteiten voor je op een rij.

Dialoog | Ontbijtgesprek met Adriaan Geuze

Ontbijt in het Henket-paviljoen: landschapsarchitect Adriaan Geuze gaat met journalist Dore van Duivenbode in gesprek over Rotterdam als groene en recreatieve stad.

Zaterdag 15 juni, 09:30 – 11:00

Tour | Huis Boevé

Betreed voor het eerst sinds tijden Huis Boevé (1933): een van de eerste moderne villa’s in het Museumpark. Speciaal voor de Dag én Nacht van de Architectuur is het gebouw te bezoeken met een architectuurgids, die je wijst op alle unieke details.

Zaterdag 15 juni, tours starten op meerdere tijden

Workshop, Kids | Pluklettertuin

Bezoek de Pergola in de Rozentuin van Studio Inscape en pluk een gedichtje in de lettermoestuin van kunstenaar Chantal van Heeswijk: Voor de Dag en Nacht van de Architectuur heeft zij de letters van het alfabet geplant. Oogst een letter of woord en ontvang een gedichtje speciaal voor jou.

Zaterdag 15 juni, 11:00 – 16:00, gratis

Tour | Zigzag-tours door het Museumpark

Zigzag samen met een gids door de tijdlagen van het huidige Museumpark met architectonische interventies van hedendaagse ontwerpers, die deze dag ook zelf aanwezig zullen zijn om hun ontwerpen toe te lichten. Tijdens de tour breng je bovendien een exclusief bezoek aan Huis Boevé en kruip je even onder de grond in de verstopte bunker in het Museumpark!

Zaterdag 15 juni, tours starten op meerdere tijden

Interventie | Tijd Toren

Ga terug naar het verleden in de Tijd Toren van Alexandra Sonnemans, toen er nog koeien en schapen graasden in het centrum van de stad. Deze uitkijkpost en tentoonstellingsruimte in één neemt je mee op reis door de rijke historie van het gebied. De tentoonstelling weergeeft via talloze historische beelden hoe het gebied zich constant ontwikkelt.

Van di t/m zo geopend van 10:00 – 17:00.

Tentoonstelling | Bloesem Salon en ‘Een Feest voor het Oog’

Vier het 30-jarige jubileum van het Chabot Museum. Bezoek de nieuwe expositie ‘Een Feest voor het Oog’ met werk van Henk Chabot en tijdgenoten en geniet van een zonnig drankje met bloemen, planten en kruiden uit de Rotterdamse natuur in de Bloesem Salon.

Zaterdag 15 juni, Bloesem Salon vanaf 16:00

Film | AFFR Presents: Silent Running

Science fiction klassieker ‘Silent Running’ gescreend door Architecture Film Festival Rotterdam: stap aan boord van het ruimteschip Valley Forge en sluit je aan bij de missie om de laatste planten op aarde te redden. Een cultklassieker die bekend staat als de eerste écht milieubewuste film. Met decors die geïnspireerd zijn op het werk van architect Buckminster Fuller.

Zaterdag 15 juni, 20:00 – 22:00

Bekijk de website van de Dag en Nacht van de Architectuur voor het volledige programma, ticketverkoop en extra informatie.

Nieuws items 2024