Nieuws

6x dit wil je niet missen tijdens de Rotterdamse Dakendagen!

Geplaatst op: 29 mei 2018

Beeld: Ossip van Duivenbode

De beste tijd om Rotterdam op een unieke manier te beleven is tijdens de Dakendagen. Ontdek 1 t/m 3 juni de mooiste, meest bijzondere en onverwachtse uitzichten van deze stad, doe mee aan bijzondere events boven op het dak en kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn.

Toffe specials

Niet alleen dát je het dak op kunt is bijzonder tijdens de Rotterdamse Dakendagen, de programmering is minstens zo de moeite waard. We zetten een paar pareltjes voor je op een rij.

 • Iftar op het dak
  Ontdek de rijke, culinaire cultuur van onze stad met een speciale ramadanmaaltijd na zonsondergang. Ook als niet vastende bezoeker, ben je heel welkom voor een bijzondere avond vol gastsprekers, heerlijk eten en muziek.
 • Theater op het dak
  Verschillende daken rond de Witte de Withstraat transformeren tot een podium voor Rotterdams theatertalent. Maak je klaar voor een avondvullend programma van onder andere The Man Squad. Met behulp van een koptelefoon kun je zelf kiezen uit andere performances op diverse daken.
 • Slapen op een dak
  Blijven slapen op een dak? Waarom niet! Van zaterdag 2 op zondag 3 juni (en ieder ander weekend in juni) kun je bovenop Station Hofplein overnachten met Rooftop Urban Sleep Spaces. Je verblijft in één van de bijzondere slaapobjecten. Je kunt trouwens ook terecht op Dakcamping de Konijnenberg in Dakpark Rotterdam voor een logeerpartij.
 • Films kijken op het dak
  Mocht je juist niet kunnen slapen, ga dan vooral naar de film. Zowel Pleinbioscoop als Rooftop Screenings Stroom &Roffa Mon Amour vertonen films op het dak. De eerste bovenop de Bijenkorf, de tweede uiteraard op het dak van STROOM. Daar kijk je bijvoorbeeld True Romance van Tony Scott.
 • Yoga op het dak
  Even een moment van contemplatie tussendoor? Tijdens Yoga on the block – Kick-Off op Station Hofplein kom je zaterdag helemaal tot rust. Je kunt zondag ook kiezen voor yoga met Schouwburgpleinyoga op de Doelen.
 • Feestjes & concerten op het dak
  Natuurlijk staat ook muzikaal Rotterdam te trappelen om op het dak een optreden weg te geven. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van muziek van Klangstofen Sodade, maar ook sensueel dansen op Kizomba.

Naast deze toffe specials, is er nog véél meer leuks te doen. Bekijk hier het volledige programma!

Nieuwe daken

Zelfs voor trouwe Dakendagenfans zijn er dit jaar weer volop nieuwe daken te ontdekken. Op de Oostmolenwerf 30 gaat bijvoorbeeld De Hoge Wiek open. Een studentenflat met magisch uitzicht én voor heel even een concertlocatie. Ook nieuw is het HAKA-gebouw aan de Vierhavenstraat 40. Een klassiek industrieel pand midden in hotspot M4H. De lift is erg bijzonder, het is de enige paternosterlift van de stad. De GEB-toren is er dit jaar ook bij. In 1931 nog het hoogste gebouw van de stad! In de categorie weetjes: in de oorlog was dit een Duitse wachttoren.

Meer weten over de dakendagen? Kijk voor praktische zaken zoals een dakpas & kaartjes voor de specials op de website van de Rotterdamse Dakendagen.

Nieuws items 2024