Nieuws

De opbouw van het festivalhart in beeld

Geplaatst op: 17 mei 2023

De opbouw van het drijvende festivalhart is in volle gang. In drie duwbakken wordt het festivalhart opgebouwd. Het festivalhart bestaat uit drie enorme drijvende bakken van zo’n 76 meter lang en 11 meter breed. Het drijvende geheel is een concept van het Rotterdamse architectenbureau Studio Marco Vermeulen. De urban sports bak wordt ingericht in samenwerking met ontwerper en freerunner Onur Eren.

Drijvende festivalhart - RA Maand '23

In Bak 1 is begonnen met de aanleg van het tijdelijk park. Eerst wordt er zand gestort, waarna de bomen worden geplaatst. Ook worden de steigers opgebouwd. Al het materiaal moet met een kraan in de bakken worden gehesen.

Opbouw drijvende festivalhart - Marco Vermeulen

Opbouw drijvende festivalhart - Marco Vermeulen

De bak wordt ingericht met materiaal uit de haven. Zo fungeren deze ossenkoppen straks al zitjes.

Opbouw drijvende festivalhart - Marco Vermeulen

Opbouw drijvende festivalhart - Marco Vermeulen

In Bak 2 wordt al een begin gemaakt met het Floating Skatepark. Ook hier wordt de bak aangekleed met havenmaterieel.