Het RAM19-programma van Renske van der Stoep

Wat ga jij doen tijdens de Rotterdam Architectuur Maand? Dit vroegen we Rotterdammer en architect Renske van der Stoep: “Wat een prachtig programma staat er deze maand! Uiteraard start voor mij de #RAM19 bij de opening in POST op 24 mei met lezingen van Eran Chen en Kees Kaan.”

Hofbogen

De week erna gaat Renske het dak op  tijdens de opening van de Rotterdamse Dakendagen op de Hofbogen: “ik kan niet wachten tot de Hofbogen echt publiek toegankelijk worden en deel uitmaken van een nieuwe route vanaf de Pompenburg, langs ZOHO, naar de Agniesenbuurt en verder.”

Open studio met Joep van Lieshout

Vervolgens zoekt ze verdieping. Eerst denkt Renske in een open studio na over de vraag: hoe kan het Atelier van Lieshout (AVL)-terrein zich ontwikkelen? “Erg interessant om samen met Joep van Lieshout de mogelijkheden te onderzoeken.” Deze avond heeft ze als Hoofd Architectuur van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst samen met het lokale Keilecollectief opgezet.

Niet te missen: Dirk Sijmons en Diederik Samson

“Maar wat ik echt niet wil missen is de vierde – en laatste – bijeenkomst van de Maaskant dialogen.” Tijdens deze avond op 12 juni in POST Podium gaat Dirk Sijmons gaat met Diederik Samson in gesprek over de ruimtelijke aspecten als gevolg van de energietransitie. Goede architectuur vraagt om een goed gesprek en Renske praat mee!

De Dag van de Architectuur ter afsluiting

Een mooiere afsluiting van de #RAM19 dan de Dag van de Architectuur is er niet. Een van de vier gebieden die centraal staat is het Lloydkwartier. “De Kroon, het bedrijfsverzamelgebouw waar mijn bureau ROFFAA ook zit, valt officieel niet in dit kwartier, maar ligt op steenworp afstand. Heel erg leuk dat de Culture Campsite op het buitenterrein van de Kroon toch onderdeel is van dit weekend!”

The Floating Bricks House

Tijdens de Culture Campsite kun je slapen in een omgebouwde voedersilo of een dubbele kalveriglo op hoge poten. Maar ook in  ‘The Floating Bricks House’, ontworpen door ROFFAA. Renske vertelt op 15 juni het verhaal achter dit ontwerp. “Aanwezigen neem ik mee naar ons kantoor, waar ook de making of ‘The Floating Bricks House’ te zien is!”

Renske gaat tijdens #RAM19 naar de opening, het dak op, de diepte in en slaapt onder zwevende bakstenen. Ga met haar mee!

Renske’s RAM19-programma op een rijtje