Nieuws

4x bijzondere plekken tijdens de Dag van de Architectuur

Geplaatst op: 12 jun 2018

Op 16 en 17 juni krijg je de kans om unieke en bijzondere gebouwen van Rotterdam te bekijken. Het wordt een bomvol weekend met rondleidingen door gebouwen waar je normaal niet komt, wandelingen door gebieden waarbij een gids je op van alles wijst én boeiende presentaties. Wij zetten wat tips voor je op een rij zodat je niets mist!

Tip 1: Wandelingen op zaterdag en zondag
Ga op pad door het Land van Hoboken en het Museumpark. Tijdens deze wandeling krijg je alles te horen over de bijzondere geschiedenis van dit gebied. Nog niet uitgewandeld? Geen probleem! Op zondag staat er een wandeling over de Wilhelminapier op het programma. Samen met een architectuurgids bezoek je onder andere de Seattle Woontoren en leer je het gebied dat al jaren volop in ontwikkeling is nóg beter kennen. Ontdek hoe het vroeg was, hoe het nu functioneert en hoe het er in de toekomst mogelijk uit zou kunnen zien.

Tip 2: Fietstour, door de ogen van MVRDV
Ga mee op fietstour en duik onder in de wereld van architectenbureau MVRDV! Dit bureau heeft wereldwijd tientallen gebouwen, stedenbouwkundige plannen, tentoonstellingen publicaties en installaties op haar naam staan. Uiteraard staan tijdens deze tour de Rotterdamse projecten centraal. Ga samen de bouwplaats op van het Depot, krijg alles te horen over de iconische Markthal en neem een kijkje achter de schermen in het hoofdkantoor van MVRDV in het prachtige Industriegebouw.

Tip 3: City Cruise Special
Zoef over het water tussen de Maasoevers en beleef Rotterdam op een heel andere manier. Het is een van de mooiste plekken om de imposante skyline van de stad te zien. Met een professionele gids aan boord kijk je gegarandeerd een nieuwe blik naar Rotterdam. Stap je op aan de Leuvehaven, dan vaar je in een circa zestig minuten naar de Rijnhaven en wandel je zo de Wilhelminapier op om daar verder van de Dag van de Architectuur te genieten. Ga je aan boord aan de Zuidoever, dan sta je binnen een uurtje in de Wijnhaven en ligt het Maritiem District aan je voeten. Check hier de vaartijden.

Tip 4: Het geheim van de Erasmusbrug
Als je aan Rotterdam denkt, kom je al gauw uit bij de Erasmusbrug. Deze bijzondere brug is dan ook niet meer weg te denken uit het stadsbeeld. Bijna iedereen is er wel eens overheen gewandeld of gereden, maar hoe zit het met de kelders van dit icoon? Onder leiding van een gids daal je af en neem je een kijkje in het grootste en zwaarste basculemechanisme van West-Europa. Kom alles te weten over het ontwerp en het ingenieuze systeem onder de ‘Zwaan’.

Begint het al te kriebelen en heb je aan deze 4 tips nog niet genoeg? Bekijk hier het volledige programma.