Nieuws

5x De beste rooftopbars in Rotterdam

Geplaatst op: 14 jun 2018

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in stijl uitpuffen? Daar zijn rooftopbars dan uiterst geschikt voor. Geniet van je drankje of eet een hapje, terwijl je uitkijkt over de stad. Bekijk onze borreltips en probeer ze uit!

Op Het Dak
Als je op de zevende etage van het Schieblock komt, sta je plotseling op de grootste dakakker van Europa, waar je kunt uitkijken over de hele stad. Loop een rondje over het terras en kijk of je de typisch Rotterdamse gebouwen kunt herkennen. Als je hier gaat ontbijten of lunchen ben je omgeven met de kruiden, groenten, fruit en een grote collectie eetbare bloemen. Die vind je dan ook terug op de menukaart én op je bord natuurlijk!

Locatie:
Schiekade 189
3013 BR Rotterdam

The Suicide club
Ben je na een Rotterdam Architectuur Maand event nog in de stemming voor een zwoele avond? Dan bij ben je van The Suicide Club aan het juiste adres. Op de achtste verdieping van het karakteristieke monument Het Groot Handelsgebouw staat de passie voor muziek, eten en kunst centraal. In het weekend transformeert deze skybar in een nachtclub, met een onderscheidend muziekprogramma. En alles bij elkaar is er ook nog een mooi uitzicht!

Locatie:
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

STROOM
In een voormalig energiefabriek in de typisch Rotterdamse wijk Delfshaven zit hotel en brasserie STROOM. Volgens eigen zeggen is STROOM de leukste landingsbaan van een bruisende stad. En als je uiteindelijk geland bent op het dakterras, kun je daar genieten van hapjes, drankje of een BBQ met uitzicht op de Euromast.

Locatie:
Lloydstraat 1
3024 EA Rotterdam

Nhow hotel
Vanaf 2013 nam o.a. het Nhow hotel zijn intrek in De Rotterdam, de ‘verticale stad’ ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas van OMA. Vanaf de zevende etage van De Rotterdam, in het Nhow hotel, heb je vanaf het terras een geweldig uitzicht op de stad: met de Erasmusbrug en de beroemde skyline goed in beeld. Je kunt er heerlijk ontspannen. Ook leuk: vanaf dit dakterras kun je optimaal genieten van de zonsondergang!

Locatie:
Wilhelminakade 137
3072 AP Rotterdam

PROGRAMMATIP: Tijdens de Dag van de Architectuur (16 en 17 juni) kun je mee op tour door De Rotterdam! En ook op 24 juni breng je met de 4 in 1 tour van De Rotterdam Tours een bezoek aan het spectaculaire bouwwerk.

Luchtpark Hofbogen
Het dak van de Hofbogen is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. Vanaf 1 juni, tijdens de Rotterdamse Dakendagen, is het eerste stuk van het dak geopend als publiek park. Eten en drinken op deze ‘rooftopbar’ moet je wel zelf meenemen, maar dat maakt het niet minder leuk. Lounge op het gras, organiseer een picknick of wandel door de tuin vol met fruitbomen –en struiken.

Locatie:
Station Hofplein

PROGRAMMATIP: Kun je geen genoeg krijgen van daken? Ga dan zaterdag 16, 23 of 30 juni  mee met de Rotterdamse Dakenroute. Esther Wienesse, auteur van Het Rotterdamse Dakenboek, leidt je langs en op de daken van de binnenstad.