Nieuws

Rotterdam Architectuur Maand: highlights week #5

Geplaatst op: 25 jun 2018

De Rotterdam Architectuur Maand is bijna voorbij, maar gelukkig is er nog één week vol tours en tentoonstellingen. Bang om iets te missen? Dat is niet nodig met dit handige overzicht.

Tiny House – Bibliotheekcollege

In het dorpje Heijplaat, midden in de haven, staat een klein houten huis op wielen, verstopt tussen het groen. Jan-Willen van der Male en Noortje Veerman wonen hier in hun zelfontworpen en -gebouwde Tiny House. Benieuwd naar hun bijzondere verhaal? Of wil je zelf een Tiny House bouwen? Kom dan op vrijdag 29 juni naar het Bibliotheekcollege in de Centrale Bibliotheek.

Parfum de BoemBoem – Ondergronds Rotterdam

Ontdek het ondergrondse leven van Rotterdam met de fietstours door Zuid en het centrum. Je komt op plekken onder de grond, die vanaf straatniveau niet te zien zijn. Gek idee toch? Heb je de smaak te pakken? Sluit dan af met een ondergronds feestje! Party de BoemBoem gaat los in het hippe ZOHO. Bring your own booze and put on your dancing shoes, want het wordt dansen met o.a. het dj-collectief OKAPI en de opzwepende beats van Convoi Exeptional.

Tentoonstellingen

Ook in de laatste week van Rotterdam Architectuur Maand kun je nog naar indrukwekkende tentoonstellingen. Zo staan tijdens de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam de klimaatdoelstellingen centraal. Wat houdt ons nog tegen om deze doelstellingen te behalen, wat is ‘The Missing Link?’. In het HAKA-gebouw, de hoofdlocatie, wordt met films, foto’s en maquettes de toekomst van Rotterdam gevisualiseerd. Kom langs en denk mee over de stad van morgen. Naast het Bibliotheekcollege over Tiny Houses is er een mini-expo in de hal van de Centrale Bibliotheek met maquettes van uiteenlopende Tiny Houses: van bolvormige bouwwerken tot omgebouwde zeecontainers.

Tours

De Rotterdamse Dakendagen zijn alweer voorbij, maar je kunt nog één keer het dak op! Ontdek in de inspirerende wandeltour onder begeleiding van Esther Wienese, de auteur van Het Rotterdamse Dakenboek, wat er zich afspeelt rond en op de daken in de binnenstad.

Ook is er dit weekend een bijzondere tour door het ‘glazen paleis’, oftewel de Van Nelle Fabriek. Het gebouw werd wereldberoemd vanwege zijn vooruitstrevende ontwerp. Onder leiding van een Van Nelle-gids kom je van alles te weten over de geschiedenis, het productieproces van de toenmalige fabriek en de toekomstplannen.

Ontdek samen met Urban Guides hoe het M4H-gebied (Merwevierhaven) zich de komende jaren ontwikkelt van voormalig haventerrein tot innovatief ‘makers district’. Maak tijdens de fietstour kennis met lokale projecten en initiatieven en kom meer te weten over Test Site M4H+, waar IABR, Gemeente Rotterdam en het Makers District gezamenlijk werken aan integrale gebiedsontwikkeling.

Nieuws items 2023