Nieuws

5x Exclusieve tours door Rotterdam

Geplaatst op: 31 mei 2018

Tijdens Rotterdam Architectuur Maand barst het van de tours. Voor ieder wat wils: op de fiets, of juist op ongekende hoogte. Volop kunst en architectuur, maar ook met culinaire hoogstandjes tussendoor. Om het iets makkelijker te maken, hebben we de tours voor jou op een rijtje gezet!

Tour 1) Langs Rotterdamse iconen
Zondag 3 juni en zaterdag 9 en 16 juni

Maak in één adem kennis met maar liefst vier bekende architectuuriconen van Rotterdam: De Rotterdam, het Timmerhuis, de Markthal en het Centraal Station. Toch liever focussen op één gebouw? Dat kan tijdens de tour in de Markthal op zaterdag 9 juni. Hier ontdek je alles over de totstandkoming van het gebouw, de historische plek, architectuur, constructie en het ontwerp. Lekkere trek gekregen? Dan geniet je nóg meer van de lekkere hapjes tijdens de ‘Meet&Taste’. Ook is er op zaterdag 16 juni nog een unieke tour in het Timmerhuis die je niet mag missen, want alleen tijdens de Rotterdam Architectuur Maand kun je met een gids mee!

Tour 2) Door het M4H-gebied
Iedere vrijdag en zaterdag

Ontdek met IABR en Urban Guides hoe dit gebied ooit één van de grootste fruithavens van de wereld was, maar ook hoe het langzaam in verval raakte. De gidsen laten in een fietstour van 2,5 uur zien hoe dit stuk Rotterdam zich de afgelopen periode heeft ontwikkelt tot innovatief makers district. Op vrijdag start de tour om 14.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur.

Tour 3) Door de Van Nelle Fabriek
Iedere zaterdag en zondag
Met een ervaren gids verken je deze bijzondere fabriek, ook wel het ‘glazen paleis’ genoemd. In 2014 kreeg het gebouw internationale erkenning door de werelderfgoedstatus. En nu kun je zelf zien waarom! De tour start om 12.00 uur, waarna je in 60 minuten alles te weten komt over de architectuur, de geschiedenis, het productieproces en de transformatie naar een nieuwe toekomst.

Tour 4) Door het centrum en langs ondergrondse geheimen
Vrijdag 1 juni en zaterdag 30 juni

Parfum de BoemBoem neemt je tijdens de Rotterdamse Dakendagen mee op een route door het centrum. Uiteindelijk eindig je op een dak waar twee concerten plaatsvinden: van het Rotterdamse duo M. & Winterdagen en de band Klangstof. Daarnaast organiseert Parfum de BoemBoem nog een bijzondere tour die zich onder het straatniveau van Rotterdam afspeelt. Je komt langs onbekende ondergrondse locaties met optredens van dansers, dichters of muzikanten. Nieuwsgierig? Lees alvast meer over de ondergrondse geheimen van Rotterdam in één van onze vorige blogs.

Tour 5) Door Middelland en het Oude Westen
Zaterdag 9 juni en zondag 10 juni
ZigZagCity heeft een vol programma met speciale guides en diverse rondleidingen. Kom meer te weten over de Rotterdamse geschiedenis tijdens de tours ’50 jaar Oude Westen’ en ‘Reis door te tijd in Middelland’. Je kunt ook een kijkje achter de schermen nemen tijdens de tours ZigZag Oude Westen, ZigZag Middelland en Wes Goes West, waarbij architectuur, spoken word, ondernemerschap en eetcultuur afgewisseld worden. Wil je meer te weten komen over de kunst in de wijken? Tijdens ‘Streetart West’ nemen Lennard de Vlieger en Piet Hein je mee door de wijk rondom West-Kruiskade en vertellen ze je de verhalen achter de schilderingen en sculpturen. Daarnaast organiseert Stichting Poetry International nog een speciale route, waarbij je ontdekt dat architectuur en dichtkunst soms hand in hand gaan.