Nieuws

Ruim 288.000 bezoekers voor zesde editie Rotterdam Architectuur Maand

Geplaatst op: 15 jul 2022

Vanaf het dak tot in de verste uithoeken van de stad: de zesde editie van de Rotterdam Architectuur Maand was de hele maand juni goed zichtbaar in de stad met meer dan 125 programma’s, tot stand gebracht in samenwerking met ruim 54 partners.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde editie. Het was ontzettend fijn om bekenden uit het vakgebied live te kunnen spreken, maar minstens zo waardevol dat we met twee grote interventies ontzettend veel nieuw publiek naar de Rotterdam Architectuur Maand wisten toe te trekken.

Dag én Nacht van de Architectuur (OMI). Foto: Pim Leewis

Het Podium. Foto: Ossip van Duivenbode

Enkele hoogtepunten waren natuurlijk de Rotterdam Rooftop Walk van de Rotterdamse Dakendagen met 204.000 bezoekers, het Podium op het dak van het Het Nieuwe Instituut in het Festivalhart, ontbijten met Winy Maas en nog vele andere activiteiten tijdens de Dag en Nacht van de Architectuur, de uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2022, maar ook de vele programma’s, tentoonstellingen en tours met al die verschillende perspectieven op de stad werden goed bezocht.

Rotterdam Rooftop Walk (Dakendagen). Foto: Frank Hanswijk

Uitreiking Rotterdam Architectuur Prijs. Foto: Fred Ernst

We willen alle bezoekers, deelnemers, partners en vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van deze editie en voor het voeren van het gesprek over de stad. Wij denken alweer voorzichtig na over volgend jaar. Tipje van de sluier: we gaan naar zuid! Fijne zomer en tot volgend jaar!

Meer zien?

Bekijk hier ons fotoverslag van de RA Maand ’22 of lees meer over deze editie in ons nieuwsarchief.