Tips voor een hemels architectuurweekend

Extra vrije dagen voor extra architectuur

Nog geen plannen tijdens het lange hemelvaartweekend? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij weten het wel in te vullen met heel veel architectuur. We hebben een mooi programma voor je samengesteld. Jouw hemelse architectuurweekend start je al op woensdagavond 29 mei, de dag voor Hemelvaart, met een verhaal over het oude Westen van Rotterdam. Terug naar huis hoeft niet. Overnacht in een kunstobject op de duurzame camping Culture Campsite of slaap in het huis van een Rotterdamse architect.

Voor dag en dauw op

Op Hemelvaartsdag sta je – zoals het hoort- voor dag en dauw op. Niet om een rondje te dauwtrappen, maar om je mee te laten voeren door rijkdom van De Nieuwe Tuin tijdens de Geluidswandeling. Vervolgens denk je diep na over de vraag hoe jij de stad zou maken bij de groepstentoonstelling ‘De stad, de stad’.

Zenuwprikkelende vrijdag

Op vrijdag ga je op Titanentour langs de Rotterdamse hoogtepunten De Rotterdam, een watertaxi, Kubuswoning en de Markthal. Vervolgens luister je naar Peter Barber ‘the architect who wants to get the neighbours singing’, aldus Oliver Wainwright, journalist bij The Guardian. ‘s Avonds geniet je van een heerlijke iftar maaltijd in het penthouse op Las Palmas en overnacht je in een Dakkas bovenop het Thornico-gebouw. De Rotterdamse Dakendagen kun je niet beter beginnen!

Weekend RAM-vol

Zaterdag ga je eerst langs Neuhaus, een echte academie met lokalen waarin kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers samen werken aan een toekomst die over meer gaat dan de mens alleen. Daarna kies je voor een (of meerdere!) van de tours tijdens de Rotterdamse dakendagen: naar de daken rondom de Coolsingel, de daken van de ‘oude meesters’, de Laurenskerk en het Witte Huis, de monumentale daken van de Van Nelle Fabriek en het HAKA-gebouw of naar de daken van de hoogste gebouwen van Rotterdam: de Delftse Poort, het WTC en het World Port Center.

Zondag sluit je jouw hemelse weekend #RAM19 af met een van de hoogtepunten uit het programma: een bezoek aan de POST.

Wat is jouw ideale hemelvaartweekend tijdens #RAM19?

Alle activiteiten voor een hemels architectuurweekend