Nieuws

Wat te doen tijdens het openingsweekend?

Geplaatst op: 22 mei 2019

Klaar voor de start? Af! 24, 25 en 26 mei: hét weekend van de Rotterdam Architectuurmaand 2019. Het hele programma staat in de startblokken en jij kunt erbij zijn! De allereerste dag van de RAM19 begint uiteraard bij het epicentrum: POST podium. Helaas is de officiële opening op vrijdag 24 mei, met een lezing door Eran Chen (ODA) en Kees Kaan (KAAN Architecten), uitverkocht. Maar POST is het hele weekend open en gratis te bezoeken! Dit weekend is niet alleen openingsweekend van RAM19, maar ook het slotweekend van het Boijmans. Dit je laatste kans om binnen te kijken voor de acht jaar durende verbouwing!

Kind- en oudervriendelijke activiteiten

Leuk voor de allerkleinsten: ontdek bij het Nieuwe Instituut meer over de nieuwe kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers met bovennatuurlijke krachten. Of loop door één van de tuinbelevingen van RAM19: ervaar de prikkelende Geluidswandeling of ontdek de verscholen groene paradijsjes. Begin je al trek te krijgen? Geen gebrek aan lunch bij de architectuurtour met een bite of duik het verleden in van de Coolsingel.

Voetjes omhoog of van de vloer?

Wil jij na deze drukke dag met de voetjes omhoog? Dit kan perfect tijdens de filmavond van AFFR over schuilplaatsen die een thuis worden. Of ga jij juist nog even de voetjes van de vloer? Leef je uit tijdens hét feestje van het weekend, kom dansen in het museum Boijmans.

Het weekend uit met een knal: cultuur of tour?

Een culturele zondag vol tentoonstellingen van bijvoorbeeld Piranesi, de onderzoeker en architect die zijn fantasie de vrije loop liet als hij architectonische etsen maakte. Of duik je de wereld in van Bauhaus, de pioniers van een nieuwe wereld?

Kies voor één van de tours, langs de Van Nelle Fabriek, het icoon De Rotterdam, of flaneer nog eens op de Coolsingel van weleer om je weekend goed af te sluiten.

Dromen in en over architectuur

Kom je niet uit de buurt en wil je toch zoveel mogelijk meemaken dit weekend? Boek dan een overnachting in een kunstobject op de duurzame camping Culture Campsite of slaap in het huis van een Rotterdamse architect.

Een betere start van de Rotterdam Architectuurmaand is er niet!

Nieuws items 2024