Nieuws

Kijk terug: Talks OPEN Rotterdam

Geplaatst op: 06 sep 2023

Foto: Ossip van Duivenbode

Afgelopen zomer vond de Rotterdam Architectuur Maand plaats met een drijvend festivalhart in de Maashaven. Het thema van dit jaar was Natte Stad. Hoe kunnen bewoners van de Maasstad leren leven met extremer weer en een stijgende zeespiegel? OPEN Rotterdam organiseerde twee OPEN Talks in het drijvend festivalhart, en ging de straat op om bewoners te bevragen over de relatie tussen stad en water.

Talk #1. Rotterdammers betrekken bij klimaatadaptatie

In de eerste aflevering gaat Sanne Poot in gesprek met Carina Segers (buurtmaker en bewoner Lepelaarsingel), Paula Zwitser (platform Met De Stad en wijkaanpak Rotterdams Weerwoord) en Bas Sala (Cloiq). Ze gaan in op hoe klimaatverandering leeft bij Rotterdammers en hoe zij betrokken kunnen worden bij maatregelen om de stad klimaatbestendig te maken.

 

Talk #2. Hoe kan de stad ook in de toekomst klimaatbestendig blijven?

In de tweede aflevering wordt belicht wat er nodig is om de stad te beschermen tegen het stijgende water. Sanne Poot gaat in gesprek met Diederik van der Mast (voorzitter Stichting Rotterdam Natuurlijk), Gerlanda Wijninga (OPEN Rotterdam) en Jonas Martens (Verveeld Verward, Watermanagement Hogeschool Rotterdam, Rotterdams Weerwoord).

 

OPEN Vraag. Water en kansen voor de toekomst

Langs de Maasboulevard is het mogelijk om de oever te verbreden met zo’n 35 meter en daar wordt momenteel ook over nagedacht. Maar welke andere ideeën hebben Rotterdammers eigenlijk met betrekking tot de invulling van de oevers langs de rivier? Op het Noordereiland geven Rotterdammers hun mening.

 

OPEN Vraag. Leven met het water bij veranderend klimaat

Wat betekent leven met water bij een veranderend klimaat voor het inrichten van de publieke ruimte en de toekomst van de stad? Op het Noordereiland geven Rotterdammers hun mening.