Nieuws

Oproep: Word vrijwilliger in het festivalhart!

Geplaatst op: 11 apr 2023

De Rotterdam Architectuur Maand is op zoek naar vrijwilligers van 1-30 juni a.s. Kom ons team versterken en meld je aan via onze vrijwilligerscoördinator Maël van der Giesen via dit formulier.

Vorig jaar was het roze Podium boven op Het Nieuwe Instituut een groot succes. Deze zomer keert de Rotterdam Architectuur Maand terug met weer een publiekstrekker: een drijvend festivalhart in de Maashaven!

Een park, urban sports-plek en evenementenlocatie

Het festivalhart bestaat uit drie enorme drijvende bakken. In de ene bak kan worden genoten van het groen in een tijdelijk park en kunnen bezoekers zich onderdompelen in lezingen, debatten, films en andere evenementen. Een andere bak staat volledig in het teken van urban sports zoals freerunning en calisthenics.

Thema: Natte Stad

Het thema van de Rotterdam Architectuur Maand is dit jaar Natte Stad. Rotterdam is een havenstad aan twee oevers en daardoor omgeven door en doordrenkt met water. In het drijvende festivalhart komen abstracte opgaven op het gebied van water en klimaat samen in concrete stedelijke oplossingen. In een buitententoonstelling laten ontwerpers, architecten en de gemeente zien welke innovatieve oplossingen nu al in de stad worden toegepast. En met welke oplossingen je zelf aan de slag kunt om de stad weerbaarder te maken voor de gevolgen van bijvoorbeeld klimaatverandering.

Wat vragen we?

We hebben je hulp hard nodig van 1 tot en met 30 juni 2023. Als vrijwilliger help je onder andere bij de programmering in en rondom het festivalhart, help je achter de bar, assisteer je bij de informatiebalie, scan je de tickets, ontvang je sprekers en begeleid je het publiek.

Wat krijg je ervoor terug?
  • Een leuke, interessante zomermaand in een enthousiast team
  • Een inspirerende omgeving met gelegenheid om te netwerken én onbeperkt programma te volgen
  • Koffie en drankjes. Als je twee diensten aaneengesloten werkt, krijg je van ons een maaltijd.
  • Een vrijwilligersvergoeding van max. 5 euro per uur. (Zie de Belastingdienst voor meer informatie over vergoedingen.)
Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier en geef alvast je beschikbaarheid op. Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Voor meer informatie kun je mailen naar Maël van der Giesen, hosts@airrotterdam.eu

 

Nieuws items 2024