Nieuws

Evenementen rondom skaten, freerunnen en andere urban sports.

Geplaatst op: 15 jun 2023

NEW WAVE mini-ramp session!

NEW WAVE is een project van Women Skate the World en creeërt fijne plekken in de skateboarding scene, voor en door meiden, vrouwen en queerpersonen.

Tijdens dit evenement is er alle ruimte om op de mini-ramp in het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand te skaten. Heb je nog nooit geskate? NEW WAVE geeft beginnerslessen en neemt boards mee die je kunt lenen. Iedereen is welkom om mee te doen! NEW WAVE draait om jezelf kunnen zijn, met elkaar zijn en samen plezier hebben in het skatepark.

> woensdag 21 juni | 18.30 tot 21.00

Skate Symposium: Rethinking Public Space and Governance

Op Go Skateboarding Day organiseert AIR in samenwerking met activist en community organizer Kim Butter een Skate Symposium. Waar staat Rotterdam als skatebare stad? En waarom is het interessant om door de ogen van skaters en urban sporters naar de publieke ruimte te kijken?

Skate Symposium: Rethinking Public Space and Governance verkent verschillende mogelijkheden die skateboarders en urban sporters kunnen toevoegen aan de publieke ruimte, zowel met hun aanwezigheid op straat als met hun visie op de stad. Raak geïnspireerd door de aanpak van de Franse stad Bordeaux en ga aan de slag met dit thema in een van de aansluitende workshops.

> woensdag 21 juni | 14.00 – 17.00

The Skatable City: What a Mess Walkshop met Pedro Gil Farias

Woensdag 21 juni is ‘Go Skateboarding Day’! Interaction designer en skater Pedro Gil Farias neemt je mee op een 3D-scanning speurtocht naar de beste skateplekken in Rotterdam.

Dit kunnen plekken zijn waar skateboarders niet welkom zijn maar ook objecten en locaties die in de fysieke wereld wellicht te uitdagend zijn maar in de virtuele wereld perfect zijn voor digitale kickflips. De tijdens de walkshop gemaakte 3D scans worden geüpload naar een aangepaste versie van de videogame “Skater XL”. Hiermee kunnen we Rotterdam digitaal omtoveren tot de ultieme skatebare stad.

De walkshop maakt deel uit van ‘What a Mess’, een project van Pedro Gil Farias en Hugo Pilate. Doel is om, door middel van 3D-scanning workshops, het onaangeboorde narratieve potentieel van de openbare ruimte te verkennen en wat dat kan betekenen voor de digitale representatie van steden.

> woensdag 21 juni | 10.00 – 12.00

RUSH World: Community Jam

Ben jij een freerunner, danser of beoefen je calisthenics? Doe mee aan de Community Jam van RUSH World en laat zien wat je kan!

In deze Community Jam laten urban sporters met ervaring hun beste tricks zien en nemen ze het tegen elkaar op. Dit gebeurt in de urban sports area van het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand. Het tijdelijke festivalhart ligt in de Maashaven en bestaat uit drie enorme duwbakken. In de middelste bak heeft freerunner en ontwerper Onur Eren van RUSH World een urban sports area ontworpen waar urban sporten zoals skaten, freerunnen en calesthenics kunnen worden beoefend. Als bezoeker van het drijvende festivalhart tijdens de Community Jam zie je misschien wel wat spectaculaire tricks voorbijkomen!

> 17 juni | 12.00 – 17.00

Gratis skatelessen door Skateland

Leer skateboarden in het Floating Skatepark in het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand! Doe gratis mee aan de Skate Clinics van Skateland en oefen tricks onder begeleiding van professionele instructeurs.

Het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’23 ligt in de Maashaven en bestaat uit drie enorme duwbakken. In de middelste bak heeft ontwerper en freerunner Onur Eren een urban sports area ontworpen, waar je urban sports zoals skaten, freerunnen en calesthenics uit kunt proberen. Aan het eind van de clinic heb je een hoop nieuwe vaardigheden en tricks geleerd om zelfstandig op een mini-ramp te skaten!

> 21 juni | meerdere tijden

Floating Skatepark & Freerun Parcours

Kom in juni gratis skaten, freerunnen, basketballen of dansen in de Maashaven. Speel je liever een potje panna? Dat kan ook gewoon.

Ons drijvende festivalhart bestaat uit 3 grote bakken waarvan bak 2 helemaal in het teken staat van urban sports. We nodigen je uit om deze plek uit te komen proberen. In het schema hieronder zie je per week wanneer je langs kunt komen om te komen sporten op het water. Alles wat je nodig hebt is je eigen gear.

Bekijk hier meer informatie over het Floating Skatepark & Freerun Parcours

Nieuws items 2024