Nieuws

Geslaagde Rotterdam Dagen in het Museumpark

Geplaatst op: 27 jun 2024

Vier zondagen lang stond het Museumpark in het teken van de Rotterdam Dagen. Op deze middagen waren er allerlei activiteiten te doen voor jong en oud. Bekijk hier de foto’s van de geslaagde middagen.

De eerste Rotterdam Dag

Interactieve prullenbakhuis van Tomas Schats

Op de eerste zondag stond ontwerper Tomas Schats in het Museumpark met een interactieve prullenbakhuis over de weggooimaatschappij.

Bezoekers van de Rotterdam Dag konden daarnaast genieten van een muzikaal optreden geregeld door Vocalsz. Zangeres Miči trad op in de Rozentuin en nam de bezoekers mee in een mix van jazz, neo-soul en folkmuziek.

Ook stond Amina Hussen van Kracthvrouwen Oude Westen in de Rozentuin met heerlijke zelfgemaakte hapjes.

Zangeres Miči

Organisatie Krachtvrouwen Oude Westen

Zangeres Miči

Zondagslezingen

Een vast onderdeel van de Rotterdam Dagen waren de zondagslezingen in de Rozentuin en in het Henket-paviljoen. Verschillende ontwerpers, architecten en journalisten gaven een korte lezing in het thema ‘Tuin van de Stad’.

Zo gaven Jaap Smit (Trompenburg Tuinen & Arboretum), Suze Peters (het Plaagdierboek), Jaqcues Vink (Stadsnatuur bouwen), Joost Emmerik (Emmerik Garden Design & Research) en Dore van Duivenbode (boek Oerbos) een lezing.

Lezing Jaap Smit

Lezing Jaqcues Vink

Lezing Joost Emmerik

Workshops

Architectuurworkshop

Ook konden bezoekers zelf aan de slag bij allerlei workshops in de Rozentuin en in het Henket-paviljoen.

Zo konden de kleintjes een architectuurworkshop volgen, georganiseerd door Maaike Slingerland. Anderen volgden de workshop permacultuur door architect Rutger Spoelstra, waarbij ze meer te weten kwamen over permacultuur en hoe je je eigen tuin kunt inrichten.

En weer andere deelnemers volgden de workshop Radical Repotting door FemmeforChange. Host Elejandro Martinez nam de groep mee in hoe je een plant moet ompotten. De deelnemers gingen naar huis met plant én pot!

Radical Repotting door FemmeforChange

Deelnemers aan de workshop Radical Repotting

In het Henket-paviljoen gingen deelnemers aan de slag met de workshop TEKENTAAL waarbij ze hun eigen gedicht en tekening maakten. Dit gebeurde onder leiding van Jess van Troije en Kim Longwood, de organisatoren van TEKENTAAL. De uitkomsten werden aan elkaar gepresenteerd.

Workshop TEKENTAAL

Deelnemers aan de workshop TEKENTAAL

Wandelingen

Wildplukwandeling door Buit

Tijdens de Rotterdam Dagen waren er ook verschillende wandelingen. Zo gaf architectuurliefhebber en buurtbewoner Paul Claessens een wandeling door de wijk Oude Westen.

Daarnaast gaf Buit een speciale wildplukwandeling door het Museumpark. Deze wildplukwandeling liet de deelnemers kennismaken met maar liefst 20 eetbare planten, bloemen en bomen in het Museumpark!

Nieuws items 2024