Nieuws

Reportage Open Rotterdam x RA Maand ’24

Geplaatst op: 24 jun 2024

Ossip van Duivenbode

OPEN Rotterdam maakte speciaal voor de Rotterdam Architectuur Maand een video tweeluik over het Museumpark. In deze twee korte reportages worden bezoekers geïnterviewd over hun ervaringen en herinneringen in en aan het Museumpark en wat voor ontwikkelingen ze graag zouden zien in de toekomst. Daarnaast duikt het in de geschiedenis van het voormalige ‘Land van Hoboken’.

Bekijk de reportages hieronder.

 

Museumpark viert jubileum: 100 jaar toegankelijk voor iedereen

Lekker schilderen met je rug tegen een boom, kunst bekijken, pauze houden, foto’s maken. Iedereen komt met een eigen reden naar het Museumpark en dat gebeurt al honderd jaar. Het is dit jaar namelijk een eeuw geleden dat Museumpark een publieke ruimte werd voor iedereen.

Museumpark: Van exclusief landgoed naar geliefd publiekspark in 100 jaar

Een privé-landgoed met een villa in classicistische stijl, een tuin en eromheen uitgestrekte weilanden. Dan denkt iedere Rotterdammer meteen aan het Museumpark toch? Waarschijnlijk niet, maar dat is wel hoe het park er 100 jaar geleden uitzag, voordat het gebied in handen kwam van de gemeente.

 

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door AIR Rotterdam, organisator van Rotterdam Architectuur Maand. Deze productie wordt gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam.

Nieuws items 2024