Nieuws

Rotterdam Dagen: vier zondagen vol activiteiten in het Museumpark

Geplaatst op: 28 mei 2024

Vier zondagen lang, van 2 tot en met 23 juni, staat het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand in het teken van de Rotterdam Dagen. Op deze dagen zijn er tussen 13.00 – 17.00 uur allerlei activiteiten in het Museumpark voor jong en oud. Hierbij de leukste activiteiten op een rijtje.

Picknicken in de Rozentuin

De Rozentuin is de centrale ontmoetingsplek tijdens de Rotterdam Dagen. Bezoekers kunnen hier ontspannen met een drankje bij het tijdelijke paviljoen de Pergola, ontworpen door Studio Inscape. Neem een picknickkleed mee, of maak gebruik van de picknickkleedjes, stoeltjes en tafeltjes die terplekke beschikbaar zijn. Voor de kinderen zijn er kleurplaten, kleurtjes en diverse spelletjes.

Tip: Op zondag 2 en 16 juni staat Krachtvrouwen Oude Westen in de Rozentuin met zelfgemaakte hapjes én zal zangeres Mici (via Vocalsz) je meenemen in een muzikaal optreden met een mix van jazz, neo-soul en folk.

Zondagslezingen

Meer weten over de wereld van architectuur en natuur? Kom dan naar de gratis zondagslezingen. Aanmelden is niet nodig, de lezingen zijn toegankelijk voor iedereen.

  • Op 2 juni vertelt Jaap Smit van Trompenburg Arboretum over Bomen van de toekomst, locatie: Rozentuin
  • Op 9 juni neemt Suze Peters je mee in plaagdieren in je tuin, locatie: Henket-paviljoen
  • Op 16 juni neemt Jacques Vink je mee in het boek ‘Stadsnatuur bouwen’, over natuur inclusieve stadsnatuur, locatie: Henket-paviljoen.
  • Op 23 juni vertelt Dore van Duivenbode meer over ‘Het Oerbos’, haar recent verschenen boek over de bossen in Midden-Europa, locatie: Rozentuin.
Workshops

Liever zelf bezig? Neem dan deel aan een van de groene workshops tijdens de Rotterdam Dagen!

Ga op 16 juni aan de slag met Kim Longwood en Jess de Troije van TEKENTAAL met een speciale schrijf en teken workshop. Zij zullen 15 deelnemers meenemen in de wereld van beeldend dichten en versterkend illustreren, met als thema groen en natuur in de stad.

Of volg op 23 juni de workshop permacultuur onder leiding van architect en permacultuur ontwerper Rutger Spoelstra. Tijdens deze workshop maak je kennis met permacultuur en leer je hoe je dat kunt toepassen op jouw eigen tuin, balkon, geveltuin, volkstuin of buurttuin.

Wandelingen

Op zondag 9 juni kun je met verschillende wandelingen mee op pad. Zo neemt architectuurkenner én buurtbewoner Paul Claessens je mee in een architectuurtour door de wijk. Of ga mee met de wildplukwandeling door het Museumpark, georganiseerd door Buit, en zie, proef, ruik en ontdek wat er in de stad zoal aan eetbare planten, bomen en paddenstoelen te vinden zijn.

Praktische informatie

Wanneer: de Rotterdam Dagen vinden plaats op zondag 2, 9, 16 en 23 juni van 13.00 – 17.00 uur.
Waar: het festivalhart bevindt zich in het Museumpark.

Meer informatie over alle activiteiten vind je hier.

LET OP: reserveer op tijd voor de workshop/ wandeling want er is maar beperkt plek.

Nieuws items 2024